Johnsen som venstrekant

Hareide overrasket på dagens trening, brukte Gamst på høyre.

BISLETT (Dagbladet.no): I dag ble det omsider klart at Alex Valencia ikke rekker landskampen mot Moldova lørdag, og etter alt og dømme må han også stå over bortekampen mot Hviterussland den påfølgende onsdagen.

Sjøl om ikke forfallet kommer som noen bombe etter Valencias skadeproblemer den siste tiden, er det nå usikkert hvem som overtar Start-vingens rolle på høyrekanten.

På dagens trening overrasket landslagssjef Åge Hareide med å bruke en annen Start-spiller, venstreback Marius Johnsen, som venstrekant. Morten Gamst Pedersen var flyttet over på høyre.

- Jeg har gått over på høyre i 80 prosent av kampene mine for Blackburn, så det er en rolle jeg kjenner, sier Gamst Pedersen.

Det vil også gi Gamst større muligheter til å utfordre i Moldovas 16-meter, fordi de norske oppspillene ofte kommer diagonalt fra John Arne Riises venstreback.

- Jeg er en målscorer og liker meg i boksen, sier Gamst.

Hvis Hareide likevel velger å beholde Gamst på venstre, står kampen om høyrekanten mellom Thorstein Helstad, Daniel Braaten og Jan Gunnar Solli. Sistnevnte er også aktuell som sentral midtbane, spesielt om Christian Grindheim ikke blir frisk nok til å spille kampen.

Heller ikke i dag trente Vålerenga-spilleren.

- Jeg ligger fortsatt under dyna, men det går bedre, skriver han i en SMS til Dagbladet.no.

FLYTTES OPP: Starts venstreback Marius Johnsen (bak) var venstreving på dagens landslagstrening. Her i duell med Daniel Braaten.