Johnsen tør ikke finte ut Raul igjen

Keeperhelt Espen Johnsen om proffplaner, Raul-finta og søvnproblemer dagen derpå.

BÉTARA (Dagbladet.no): - Jeg sovnet mellom fem og seks i dag tidlig, jeg var så oppspilt, sier Johnsen.

Minigolf og utendørs boblebad var mulige aktiviteter for landslaget i ettermiddag etter kraftprøven mot Spania i går. Ingen har gjort seg med fortjent til kos enn Johnsen.

Spania-trener Inaki Saez telte 56 skudd på det norske målet. Johnsen stoppet 54 av dem i går kveld og begrenset tapet til 1-2 før returkampen.

En spesiell episode ruller og går på spanske TV-skjermer i dag. Den da Real-stjerne Raul lekkert tar ned ballen og elegant vil lobbe over 23-åringen. Som i stedet sto pal.

Og snappet ballen med et stort glis.

- Jeg later som jeg går ned og kaster meg. Så tar jeg skritt tilbake i stedet. Gøy at Raul gikk på den finta, sier Espen.

- Kommer du til å gjenta den på onsdag?

- Jeg tror ikke jeg skal prøve meg på den igjen, ler Espen som skal ha fått skryt av Raul etter oppvisningen.

- Det er et kjempekompliment fra en av verdens tre beste spillere. Veldig hyggelig å høre.

Med storspill følger oppmerksomhet. Også fra utenlandske storklubber, som sikker beit seg merke i fantomredningene på Mestalla.

- Det blir spekulasjoner og hypoteser. De spørsmålene får jeg ta da. Mine ambisjoner og visjoner holder jeg for meg selv, sier medisinstudenten.

- Jeg trives godt i Rosenborg, jeg har bra nok utfordringer.

Johnsen fikk keeperplassen for Norge mot Skottland i august. Men for bare ett år siden var sørlendingen reserve i RBK.

- Det er hardt arbeide og disiplin. Jeg har hatt personer som har hjulpet meg, men i bunn og grunn er det meg sjøl, sier han om bakgrunnen for suksessen.

Keepertrener Erik Thorstvedt gir Johnsen dagen ut på å kose seg over fantomkampen. Han mener Johnsen fortsatt har mer å gå på før han er en komplett keeper.

For ifølge mannen med 97 landskamper er ikke Johnsen bra nok teknisk med beina.

- Espen holder nok topp internasjonalt nivå allerede. Men når proffklubbene skal se på keepere, teller det at du er god med ballen i beina.

Derfor tror Thorstvedt at det er lurt av Johnsen å bli i Rosenborg.

- Han er en type som har det bra der han er. Han spiller på laget og står i med medisinstudier. Han skal ikke være desperat for å komme seg ut, som jeg var, sier Thorstvedt til Dagbladet.no

LURTE RAUL: Espen Johnsen smiler godt etter at han holder skuddet fra Raul.