Johnsen ute mot Serbia

Også seriestarten er i fare for den skadeforfulgte RBK-keeperen.

Rosenborgkeeper Espen Johnsen er ute med skade i minst fire uker. Landskampen mot Serbia og Montenegro 31. mars ryker og seriestarten 12. april står i fare.

Skademarerittet ser ikke ut til å ha noen ende for Espen Johnsen. I midten av januar opererte han menisken i kneet, og han rakk akkurat å bli friskmeldt til UEFA-cupkampene mot Benfica. Nå er det skulderen som er problemet.

- Skaden oppsto under treningsoppholdet på La Manga, sier lege Torbjørn Grøntvedt til Adresseavisen.

En MR-undersøkelse torsdag ga ingen klare svar, men en utvidet test i dag vil gi klarere svar på om han må opereres. Uansett venter flere uker med alternativ trening for 24-åringen.

- Hvis vi finner ut at han ikke må opereres, må han likevel regne med å være ute i fire til seks uker. Dersom han må opereres, vil han være ute av funksjon i seks uker - minimum, fastslår Grøntvedt.

Seriestarten er om fire uker og tre dager, og dette betyr at Johnsen uansett ikke får spilt noen av de fem kampene som gjenstår før seriestarten mot Brann hjemme på Lerkendal.

RBK-trener Ola By Rise synes situasjonen er uheldig, men vil ikke trekke noen konklusjoner før den endelige undersøkelsen er foretatt.

SKADD I SPANIA:</B> Espen Johnsen pådro seg skulderskaden på treningsleir.