Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johnsen utelukker snarlig Norge-retur

Vil bli i Japan foreløpig.

• Dagbladet.no 25.09.2007: Frode Johnsen vil bli i Japan

Frode Johnsen kan tidligst være klar for norsk fotball neste sesong. Lørdag tar han fatt på en ny sesong i Japan.

Norges eneste Japan-proff har ettårskontrakt med Nagoya Grampus Eight, og har til hensikt å fullføre den.

- Jeg kan si at slik det ser ut i øyeblikket, er det helt uaktuelt å spille for en norsk klubb i løpet av denne sesongen. Jeg tar foreløpig dette året i Japan, og så får vi se om det blir et lengre opphold eller om jeg vender hjem, sier Johnsen til NTB.Tidligere har han antydet at han og familien flytter til Skien etter Japan-oppholdet. Da har også ryktene gått om spill for Odd Grenland.

Bedre sesong

Den japanske ligaen åpner lørdag, og Frode Johnsen i millionbyen Nagoya har tro på en god sesong.

- Selv er jeg skadefri, og jeg mener bestemt at vi kan få en bedre sesong enn det som var tilfellet i fjor, sier Johnsen.I fjor ble Johnsen toppscorer i Nagoya Grampus Eight med 13 fulltreffere på 26 kamper. For klubben var forrige sesong svært skuffende med en ellevteplass i serien.

Trenerskifte

BLIR I JAPAN: Iallfall inntil videre. Frode Johnsen utelukker retur til Norge i løpet av denne sesongen. Foto: ARNT FOLVIK/DAGBLADET
BLIR I JAPAN: Iallfall inntil videre. Frode Johnsen utelukker retur til Norge i løpet av denne sesongen. Foto: ARNT FOLVIK/DAGBLADET Vis mer

Foran denne sesongen er det blitt trenerskifte. Sef Vergossen er byttet ut med serberen Dragan Stojkovic, en tidligere stjernespiss i Marseille og Røde Stjerne. For Nagoya Grampus Eight kan det bety en langt mer offensiv satsing.

- Det er godt nytt for meg. I fjorårets sesong var vi altfor ineffektive, og det kan kanskje bli en endring på det. At Stojkovic satser på offensiv fotball har jeg uansett god tro på, sier Johnsen.

Han utroper Urawa Red Diamonds og Gamba Osaka til favoritter i J-ligaen, mens fjorårets vinner Kashima Antlers bare får bli en outsider.

- Det var svært overraskende at Kashima gikk til topps i fjor. Jeg tror de to favorittene jeg har nevnt er sterkere, sier han.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media