Johnsen vil ikke bli toppscorer

HELSINGBORG (Dagbladet.no): Frode Johnsen tror han fort mister statusen som toppscorer i Champions League. - Det har vært artig å ha vært det, sier Johnsen.

Med tre mål mot Helsingborg seilte telemarksgutten opp til topps på måljegerlista i verdens viktigste klubbturnering. Av Europas superspisser er det bare Monacos Marco Simone som også står med fire mål.

Men Johnsen tror scoringstempoet daler kanskje allerede mot Helsingborg i morgen.

- Jeg får nok markering av svenskene denne gangen. Det manglet sist. Jeg fikk gå opp to ganger aleine, sier Johnsen som hevder han heller ikke er opptatt av den prestisjetunge tittelen som Champions League-toppscorer.

- Det betyr ingenting for meg, sier Johnsen.

Skeptikerne var mange da Rosenborg kjøpte Odd-spissen som erstatter for John Carew i sommer. Nå står han med tolv tippeligamål, og er ubestridt som RBKs midtspiss.

- Flere mente jeg ikke var god nok. I høst har jeg motbevist det. De sa jeg verken ikke holdt mål i RBK eller i Champions League. Men jeg bryr meg ikke om det, sier Johnsen.

26-åringen sier han stortrives i Trondheim og det ikke frister å følge tidligere Rosenborg-spisser til utenlandske proffklubber.

- Jeg har alt i Rosenborg. Utlandet handler egentlig bare om penger og jeg har nok her. Jeg kunne fått ti ganger mer andre steder.

- Det vil heller ikke friste om noen år?

- Hvis dette fortsetter som nå får vi se. Men akkurat nå har jeg det så godt som jeg kan ha det.

Johnsen har en treårskontrakt med tittelgrossist Rosenborg. Når kontrakten går ut skal Nils Arne Eggen ha gått av som trener. Frode sier at Eggen er mye av grunnen til hans egen trivsel i klubben, og han er ikke redd for at det forsvinner med treneren.

- Jeg tror ikke Nils Arne klarer å gi seg uansett, flirer Johnsen.