Johnsen vil oppleve cupfinale med Odd

Hadde forlatt klubben før de ble cupmestere sist.

VÆRE MED: Da Odd ble cupmester i fotball sist, hadde Frode Johnsen (40) forlatt klubben noen måneder tidligere. Nå vil veteranen være med på moroa. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
VÆRE MED: Da Odd ble cupmester i fotball sist, hadde Frode Johnsen (40) forlatt klubben noen måneder tidligere. Nå vil veteranen være med på moroa. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Da Odd ble cupmester i fotball sist, hadde Frode Johnsen (40) forlatt klubben noen måneder tidligere. Nå vil veteranen være med på moroa.

Torsdag kan 40-åringen skyte Odd til cupfinalen foran fullsatte tribuner hjemme i Skien. Rekordmange billetter er solgt til semifinalen mot Sarpsborg, og forventningene om cupfinalespill ligger tykt i lufta.

- Det er alltid litt bingo i kamper med så mye på spill. Cupen er spesiell, men det gir oss mye trygghet at vi har vært så gode i serien denne sesongen, sier Johnsen til NTB.

Skulle det bli seier torsdag, er superveteranen klar for karrierens annen cupfinale. Den første spilte han med Rosenborg i 2003.

Der utlignet Johnsen til 1-1 mot Bodø/Glimt og skaffet trønderne ekstraomganger. Til slutt ble det seier med 3-1.

- Scoret jeg? Ja, jeg gjorde kanskje det. Det var vel meg og Jan Gunnar, smiler Johnsen og har helt rett i det siste. Innbytter Jan Gunnar Solli ble matchvinner med to scoringer i ekstraomgangene.

Tung statistikk Tre år tidligere vant Odd sin hittil siste cupfinale. Den opplevelsen fikk aldri Johnsen med seg. Noen måneder tidligere hadde han forlatt skiensklubben for å erstatte John Carew i Rosenborg-angrepet.

- Det ville vært helt spesielt å vinne et cupgull med Odd, og særlig med tanke på at jeg gikk til RBK rett før seieren sist, medgir spissveteranen.

Han angrer samtidig ikke et sekund på valget han tok sommeren for 14 år siden.

- Nei, i Trondheim fikk jeg jo oppleve gruppespill i mesterligaen med cupfinaler annenhver uke. Det var minst like artig, smiler han.

Siden seieren i 2000 har Odd spilt ytterligere én cupfinale. 2002-opplevelsen på Ullevaal ble imidlertid av det sure slaget. Vålerenga vant 1-0.

Lite hyggelig er også klubbens aller ferskeste cupstatistikk. Fra 2007 til 2010 var Odd i fire strake semifinaler, men tapte alle. Frode Johnsen var da proff i Japan og spilte ingen av dem.

- Det der er ikke noe vi fokuserer på. Alle sånne stygge rekker er til for å brytes, fastslår han.

Åpner for å fortsette Et cupgull med Odd kunne ligne en ypperlig måte å avslutte en formidabel fotballkarriere på. For Johnsen behøver det på ingen måte å bli sånn.

40-åringen har ikke bestemt seg for hva fotballframtida bringer etter årets sesong, og han utelukker ikke at han går på en ny sesong på øverste nivå i norsk fotball.

- Avgjørelsen tar jeg etter at sesongen er over, men jeg føler meg ikke noe dårligere enn tidligere. Fysisk sett er det lite å utsette, så da er det kun motivasjonen det står på. Og akkurat nå er den veldig bra, smiler Johnsen.

- Vil det sportslige utfallet av årets sesong kunne påvirke valget ditt?

- Det kan jo det, men foreløpig har jeg ikke tenkt skikkelig gjennom dette. Heldigvis trenger jeg ikke det heller. Det er ingen krise uansett hva jeg velger, svarer Odd-spissen, som ikke er helt blank med hensyn til hva han skal foreta seg når fotballkarrieren en gang tar slutt.

- Jeg har en del ting å ta tak i, blant annet innen eiendom, så får vi se. Det som er sikkert, er at jeg i hvert fall ikke skal jobbe hver helg den første tiden. Det har jeg gjort nok, ler Odd-spissen.

(NTB)