Johnson kan bli fratatt OL-gull

Stafettkompis innrømmet gamle dopingsynder.

Michael Johnson og resten av det amerikanske laget som tok stafettgull under OL i Sydney i 2000 kan miste medaljen.

Antonio Pettigrew, en av de fire som sikret seieren, innrømmet nemlig torsdag at han hadde dopet seg etter OL-uttakene i 1996. Tvillingparet Alvin og Calvin Harrison løp også stafetten i 2000.

Gullet er et av mange i rekken som har gjort Michael Johnson til en av USAs største utøvere noensinne. Men dersom Den internasjonale olympiske komité gjør som tidligere, så spøker det for gullet fra Australia.

I fjor fratok nemlig IOK det amerikanske kvinnelaget deres medalje fra samme OL. Marion Jones var da syndebukken som ble tatt for doping.

Pettigrews innrømmelse kom da han vitnet i rettssaken som behandler dopinglaben Balcos. San Francisco-laben sørget for doping til flere utøvere, blant annet Marion Jones.

- Siden Balco-saken ble kjent har IOK gjort det ytterste for å sørge for at innvirkningen dopingen fikk for OL skal gjennomgås. De nylige avsløringene bør sees på med det i bakhodet, sier IOK i en uttalelse fredag.

Johnson, som har fem OL-gull, har aldri vært linket til doping. Begge Harrison-tvillingene har blitt straffet for doping tidligere.

(NTB)

STAFETTGULLET KAN RYKE: Michael Johnson (nummer tre fra venstre) var én av fire som bidro til USAs stafettgull på 4 x 400-meter i OL i 2000. Nå kan han miste gullet, etter at Antonio Pettigrew (helt til venstre) har innrømmet dopingbruk etter Foto: AP
STAFETTGULLET KAN RYKE: Michael Johnson (nummer tre fra venstre) var én av fire som bidro til USAs stafettgull på 4 x 400-meter i OL i 2000. Nå kan han miste gullet, etter at Antonio Pettigrew (helt til venstre) har innrømmet dopingbruk etter Foto: AP Vis mer