Johnson mister OL-medalje

Takket være dopet lagkamerat.

Det amerikanske herrelaget tok en suveren gullmedalje i stafetten i OL i Sydney 2000. Men nå mister de medaljene etter dopingskandaler.

Det skapte sjokkbølger da Antonio Pettigrew innrømmet at han hadde dopet seg. Han var en av amerikanerne som ble folkehelter etter gullmedaljen fra Sydney. Siden har nær sagt hele laget blitt tatt for eller innrømmet dopingbruk.

Og gullet er tapt. Pettigrew og de andre mister hederen, metallbiten og æren de vant i den australske hovedstaden, opplyser Den internasjonale olympiske komité (IOC).

Avgjørelsen fra IOCK var mer som en formalitet å regne, etter at Pettigrew sa fra seg medaljen i juni. Pettigrew har innrømmet å ha dopet seg med EPO og veksthormoner mellom 1997 og 2003.

Fem av Pettigrews lagkamerater mister også medaljene sine. Michael Johnson og tvillingene Alvin og Calvin Harrison løp i finalen med Pettigrew, mens Jerome Young og Angelo Taylor løp i forsøkene.

Legenden Michael Johnson mister dermed sin femte gullmedalje. Han hadde allerede sagt at han hadde tenkt til å gi den tilbake siden han følte seg forrådt av lagkameratene.

Tre av de fire løperne fra finalen er gjort om til dopingsynderne. I tillegg til Pettigrew har begge tvillingene Harrison innrømmet dopingbruk.

Pettigrew har også fått beskjed om at han er uønsket til årets leker i Beijing. Verken som utøver, trener eller i en hvilken som helst rolle er han ønsket til Beijing.

JUKSEGULL: Antonio Pettigrew, Calvin Harrison, Michael Johnson og Alvin Harrison mister nå stafettmedaljene, takket være Pettigres dopingbruk. Foto: AP
JUKSEGULL: Antonio Pettigrew, Calvin Harrison, Michael Johnson og Alvin Harrison mister nå stafettmedaljene, takket være Pettigres dopingbruk. Foto: AP Vis mer

(NTB)

Johnson mister OL-medalje