STERKT: Martin Johnsrud Sundby svarte til forventningene og klinte til med en spurtseier på dagens jaktstart i Kuusamo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STERKT: Martin Johnsrud Sundby svarte til forventningene og klinte til med en spurtseier på dagens jaktstart i Kuusamo. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Johnsrud Sunby: - Dette var helt nydelig

Spurtet inn til seier i Kuusamo.

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby ble av mange lansert som det sterkeste norske kortet på dagens jaktstart. En jaktstart som langt på vei så ut som en fellesstart.

Det var lenge et stort felt som seilte rundt i de finske skogene, men på den siste runden var det bare Johnsrud Sundby som klarte å henge med de to råsterke russerne Alexander Legkov og Maxim Vylegzhanin.

Nordmannen var først inn på oppløpet, og klarte å holde de to konkurrentene bak seg.

Dermed tok han sin første verdenscupseier for sesongen, og vant i samme slengen mini-touren i Kuusamo.

Etter Marit Bjørgens seier tidligere i dag, ble det en meget god norsk dag i Finland.

- Helt nydelig Etter løpet var det en sliten men glad Johnsrud Sundby som med rim i barten fortalte om løpet.

- Det var virkelig et hardt løp. 1,5 km fra mål ble det gått alt vi kunne. Jeg håpet selvfølgelig på en seier, men jeg visste at russerne var veldig sterke så dette var helt nydelig, sier han til NRK.

- Min kjærer bror har hjulpet meg med finishing-trening i hele år og nå får jeg betalt. Jeg var litt nervøs ut på sisterunden og lurte veldig på hvor mye krefter de andre hadde igjen. På oppløpet var jeg så stiv at jeg såvidt klarte å stå på beina, men det holdt inn.

Chris Jespersen ble nest beste nordmann på en åttendeplass, 11 sekunder bak landsmannen. Petter Northug gikk inn på 13.-plass etter at han måtte slippe tetfeltet på den siste runden.