FIKK NY BIL: En splitter ny BMW tilfalt Martin Johnsrud Sundby lørdag. Bilen blir vunnet av den løperen som har tatt flest spurtpoeng i de elleve rennene (inkludert alle Tourer) som har hatt det i seg.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FIKK NY BIL: En splitter ny BMW tilfalt Martin Johnsrud Sundby lørdag. Bilen blir vunnet av den løperen som har tatt flest spurtpoeng i de elleve rennene (inkludert alle Tourer) som har hatt det i seg. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Johnsrud Sundby ble spurtkonge, fikk en BMW

- Jeg må ha en konebil.

En splitter ny BMW tilfalt Martin Johnsrud Sundby lørdag.

I fjor stakk Petter Northug av med bilen som er en premie gitt av sponsoren til Det internasjonale skiforbundet (FIS). Han ga den bort til pappa John Northug.

Bilen blir vunnet av den løperen som har tatt flest spurtpoeng i de elleve rennene (inkludert alle Tourer) som har hatt det i seg.

Sundby var i særklasse best i klassen for menn. Marit Bjørgen var best i kvinneklassen.

- Hva gjør du med bilen?

- Nei, hva gjør jeg med den? Jeg skal vel kjøre i den da sikkert, er det ikke det man gjør med biler? Det er en spennende premie på mange måter. Det koster meg 250.000 kroner å motta den, men det er klart at jeg skal ha bilen. Jeg må ha en konebil jeg, vet du, sa Sundby, som har en større BMW fra før gjennom avtalen som Norges Skiforbund har.

- Jeg har en annen BMW fra før, en litt større en. Det er bra det er en BMW. Det er riktig merke, sa bilvinneren, som søndag mottar en enda gjevere pris som vinneren av verdenscupen sammenlagt.

(NTB)