BLIR PAPPA: Martin Johnsrud Sundby, og har termin tre uker før VM. Foto: BJØRN LANGSEM
BLIR PAPPA: Martin Johnsrud Sundby, og har termin tre uker før VM. Foto: BJØRN LANGSEMVis mer

Johnsrud Sundby blir pappa tre uker før VM

- Håper det blir en «boost», sier Martin Johnsrud Sundby.


VAL SENALES (Dagbladet): For et år siden fikk Martin Johnsrud Sundby (28) sesongoppkjøringa forstyrret på grunn av hjerteproblemer. Nå går det meste på skinner med tanke på oppkjøringa til vinterens VM i Val di Fiemme.

Men én x-faktor kan Røa-gutten ikke forutse effekten av. Tre uker før VM blir han nemlig pappa for første gang.

- Termin er 31. januar. Jeg håper det blir en «boost» før VM. Jeg gleder meg skikkelig, sier Johnsrud Sundby til Dagbladet.

- Det viktigste Bestekameraten på allroundlandslaget, Eldar Rønning, har vist at det er fullt mulig å kombinere toppsatsing med papparollen. Rønning ble pappa for andre gang halvannen måned etter at han vant femmila i Holmenkollen i mars.

Rønning nøler heller ikke med å gi råd til kompisen.

- Når du får barn, er det plutselig det viktigste du har i livet. Man må bruke tida sammen med ungene til å koble av fra idretten. Det gir ny energi, sier Rønning.

Øystein Pettersen, som også er en god venn, har følgende råd:

- Å ikke lytte til alle rådene man får. Å være foreldre, er noe man må finne ut av selv. Og trenger man råd, får man bedre råd på google enn av venner og familie, humrer Pettersen.

Hygge på Mauritius Eldar Rønnings sønn heter for øvrig Martin. Om lagkameraten svarer med å kalle sin førstefødte Eldar, gjenstår å se. Foreløpig vil ikke Johnsrud Sundby avsløre kjønnet på den nye verdensborgeren som er i vente.

Derimot er han like åpenhjertig som Eldar Rønning når det gjelder stedet for unnfangelsen. Tidligere i høst avslørte Rønning på TV 2 under en høydesamling i Seisser Alm at lille Martin var unnfanget nettopp der et år i forveien, til blandede reaksjoner fra kona Laila.

- Vi reiste helt til Mauritius, gliser Martin Johnsrud Sundby.