Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johnsrud Sundby knuste alle - igjen

Petter Northug endte på 12. plass.

 VANT IGJEN:  Martin Johnsrud Sundby vant fredagens 15 km klassisk på Beitostølen, i dag klinte han til - og vant også distansen i fristil. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VANT IGJEN: Martin Johnsrud Sundby vant fredagens 15 km klassisk på Beitostølen, i dag klinte han til - og vant også distansen i fristil. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Akkurat som i dameklassen ble det samme vinner i dag, som i går.

På 15-kilometer fristil var det ingen som kunne gjøre noe som helst med Martin Johnsrud Sundby. Også i går vant Røa-løperen, da på klasisk, men fortalte at han hadde sesongstart-nerver.

I går vant han bare 1,3 sekunder foran Eldar Rønning, i dag vant Johnsrud Sundby i en mye mer overlegen stil.

Johnsrud Sundby ledet fra start til mål - og vant med 33,9 sekunder foran Anders Gløersen og 41,2 sekunder foran Sjur Røthe på tredjeplass.

- I dag var det litt mer betryggende margin. I dag gikk jeg et veldig godt løp, fra fire kilometer til elleve kilometer. Sisterunden var ikke outstanding. Følelsen var ti ganger bedre i dag enn i går, sier vinneren til NRK.

Petter Northug endte i går på 61. plass - og hevdet at det var rundt den plasseringa han hadde håpet på å være.

I dag gikk han seg opp mange plasser, men nådde ikke opp til pallen - og endte på en 12. plass.

- Jeg hadde en litt annen plan i dag, å presse mer og kjenne hvordan kroppen var. Men jeg fikk en litt hard sisterunde, sier Northug til NRK.

Om Northug går sprinten i morgen vil han avgjøre i kveld. For han er det viktigste hvordan cupkampen mellom Molde og Rosenborg ender.

- Den er litt viktigere enn en sprint her.

 FORBEDRING:  Petter Northug jr. endte på tolvteplass på 15km friteknikkpå Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FORBEDRING: Petter Northug jr. endte på tolvteplass på 15km friteknikkpå Beitostølen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer