Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

McLaren-rapporten del to:

Johnsrud Sundby om McLarens doping-rapport: - Lite konkret

Synes det er vanskelig å kommentere rapporten.

VENTER PÅ KONKRETE TILFELLER OG BEVIS: Martin Johnsrud Sundby synes foreløpig det er vanskelig å kommentere McLaren-rapporten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VENTER PÅ KONKRETE TILFELLER OG BEVIS: Martin Johnsrud Sundby synes foreløpig det er vanskelig å kommentere McLaren-rapporten. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DAVOS/OSLO (Dagbladet): I dag kom del to av den mye omtalte McLaren-rapporten. Der kom det fram at over 1000 russiske utøvere skal ha vært med i et statlig organisert dopingsystem i Russland.

Det innbefatter blant annet to gullvinnere fra OL i Sotsji, som til sammen vant fire gull.

Hovedfunnene oppsummeres slik:
1. I laboratoriet i Moskva ble det arbeidet med å beskytte dopede, russiske utøvere.
2. Laboratoriet i Sotsji hjalp til med å bytte dopingprøver.
3. Det russiske idrettsdepartementet kontrollerte og overvåket manipuleringen av analyseresultatene.

- Venter på beviser og konkrete tilfeller

Martin Johnsrud Sundby er sammen med resten av langrennslandslaget i Davos i Sveits denne helga, og har såvidt fått med seg del to av rapporten.

Han synes det er vanskelig å kommentere den når det foreløpig er få konkrete beviser.

- Det er ingenting konkret å forholde seg til der som utøver. Det er veldig, veldig vanskelig å forholde seg til noe som er så lite konkret, sier Johnsrud Sundby om rapporten.

Langrennsløperen, som tidligere i år ble utestengt i to måneder etter feil bruk av astmamedisinen Ventolin, venter på konkrete beviser før han vil uttale seg noe særlig om McLaren-rapporten.

- Han påstår at det er 15 medaljevinnere. Det er ikke et eneste konkret eksempel. Alle venter vel på hva han har å legge fram av beviser og konkrete tilfeller egentlig.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!