Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johnsrud Sundby overrasket av kona i målfeltet

- Dette var jeg ikke klar over.

 OVERRASKET:  Martin Johnsrud Sundby fikk seiersklem av kona etter målgang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
OVERRASKET: Martin Johnsrud Sundby fikk seiersklem av kona etter målgang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det var lite spenning knyttet til hvem som kom til å trone Tour de Ski-pallen før monsteretappen i Val de Fiemme søndag. Martin Johnsrud Sundby har overbevist stort gjennom hele Tour-en, og sikret sin tredje strake triumf, etter et forsprang på 2,51 minutter på Petter Northug. 

- Den mest komplette langrennsløperen i verden, konstaterte NRK-panelet etter målgang. 

Sundby vant til slutt årets tour med 3,15 minutter foran lagkompisen Finn-Hågen Krogh.

- Jeg har tenkt på dette øyeblikket siden VM i Falun gikk til helvete. Dette er veldig deilig, sier Sundby i seiersintervjuet med NRK.

Overrasket av familien Til tross for at seieren ikke var særlig uventet, ble den nyklekte vinneren likevel overrasket da han krysset mållinja. Der stod nemlig familien på rekke og rad for å gi sine gratulasjoner. 

- Dagens overraskelse kan man si. Dette var jeg ikke klar over, smilte Sundby etter å ha blitt overrasket med en klem av kona. 

De to ga hverandre en lang seiersklem etter målgang. 

- Min kone, min far og min søster ventet på meg på toppen i dag. Jeg visste ikke det, men det er en utrolig overraskelse. Det er fantastisk deilig å få feire med familien, sa Sundby til NRK etter målgang. 

- Jeg er ufattelig stolt, jeg vet ikke hvor jeg skal begynne engang. Det (reisen) ble ikke bestemt før fredag kveld, så det var i siste liten, fortalte kona til NRK. 

Krogh nummer to Det var knyttet langt mer spenning til andreplassen, hvor Finn-Hågen Krogh til slutt trakk det lengste strået. 

- Det er skikkelig deilig å komme inn som nr. 2. Det var en bra dag. Jeg prøvde å gå jevnt hardt. Jeg fant en god rytme. Da var det bare å kjøre på, sa Krogh. 

- Hans beste Tour de Ski. Det her var fortjent, sa NRK-panelet etter målgang.

Dermed holdt han russeren Ustjugov unna, som til slutt endte som nummer tre i sitt aller første Tour de Ski. 

Northug endte på fjerdeplass. 

Norsk jubeldag Totalt fem norske utøvere endte på pallplass, da også Therese Johaug knuste motstanderne i monsterbakken tidligere søndag. Ingvild Flugstad Østberg ledet sammendraget store deler av Tour-en, men måtte som ventet gi tapt mot klatredronninga fra Dalsbygda.

Ved målgang skilte det hele 2,20 minutter fra Johaug og ned til andreplassen, etter at Flugstad Østberg gikk ut med 39 sekunder forsprang. 

Heidi Weng sikret tredjeplassen, foran den svenske Charlotte Kalla. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media