Val di Fiemme  20130223 :     Martin Johnsrud Sundby kysser skiene sine. VM på ski 2013. Val di Fiemme.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
Val di Fiemme 20130223 : Martin Johnsrud Sundby kysser skiene sine. VM på ski 2013. Val di Fiemme. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer

Johnsrud Sundby usikker til 15-kilometeren

Har vondt i halsen.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby møtte ikke på pressekonferansen da løperne som skal gå morgendagens 15-kilometer fristil møtte journalistene i dag.

- Martin kjenner litt rusk i halsen, så vi undersøker det i løpet av dagen, sier landslagstrener Trond Nystad, og varsler at det blir tatt en avgjørelse om Sundby kan gå i ettermiddag.

Sundby er en åpenbar medaljekandidat på distansen, men Nystad mener han har fire av dem i morgen.

- Jeg tror det blir en god norsk dag. Vi har et sterkt lag, som kan være med og dominere det rennet, mener han.

I tillegg til Sundby og Petter Northug, går Finn Hågen Krogh og Sjur Røthe for Norge.

- Jeg har aldri vært på pallen i et rent skøyteløp ennå, men jeg håper å være med i morgen, sier Røthe, som tok sin første VM-medalje på duathlon forrige uke.

- Det var en veldig stor opplevelse å stå på seremoniplassen og motta medalje. Mye vil ha mer, så jeg er veldig lysten på flere medaljer, sier han.

Johnsrud Sundby er nå isolert fra resten av VM-troppen. Det samme er for øvrig Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som egentlig skulle gått tirsdagens 10 kilometer. Hun er erstattet av Martine Ek Hagen.

Dagbladet kommer med mer etter pressekonferansen