Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johnsrud Sundby ut allerede i prologen

Verdenscupdebutant Klæbo raskest av alle.

UT: Martin Johnsrud Sundby klarte ikke å ta seg videre fra dagens prolog i Ruka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UT: Martin Johnsrud Sundby klarte ikke å ta seg videre fra dagens prolog i Ruka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verdenscupdebutant Johannes Høsflot Klæbo presenterte seg med en gang da han var raskest i prologen på den klassiske sprinten i finske Ruka.

Klæbo var 0,81 sekunder raskere enn russeren Aleksandr Panzjinskij, mens Marko Kilp fra Estland var 2,01 sekunder bak på tredjeplass.

De andre norske løperne var ikke blant de raskeste på prologen. Pål Golberg, som gikk inn for Petter Northug, var nest best av de norske på en åttendeplass, men han var 3,40 bak Klæbo.

Martin Johnsrud Sundby (34) og Ola Vigen Hattestad (44) gikk så svakt at de ikke klarte ta seg inn blant de 30 beste. De to var 7,46 og 7,87 bak Klæbo.

Øvrige norske plasseringer som tok seg videre: 10) Sondre Turvoll Fossli (3,66), 12) Finn Hågen Krogh (4,60), 29) Emil Iversen (6.96).

Heller ikke Martin Løwstrøm Nyenget (8,16) på 46.-plass får gå utslagsrundene senere lørdag.

Det finske hjemmehåpet Krista Pärmäkoski var raskest på kvinnenes prolog i den klassiske sprinten lørdag. Ingvild Flugstad Østberg var raskest av de norske på 6.-plass.

Sprinten som innleder verdenscupsesongen og fortsetter med utslagsrunder senere lørdag. Pärmäkoski var 1,14 sekunder raskere enn svenske Stina Nilsson. Ida Ingemarsdotter, også hun fra Sverige, fulgte på tredje, 2,40 sekunder bak.

Fire av de norske løperne var svært jevne. Ingvild Flugstad Østberg var 4,05 bak, mens Maiken Caspersen Falla med niende beste tid var 4,93 bak.

Marit Bjørgen gjorde comeback i verdenscupen og hadde den tiende beste tiden, mens Heidi Weng fulgte på plassen bak.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen levde lenge farlig, men klarte så vidt å ta seg blant de 30 beste med sin 29.-plass, men hun var hele 11,77 bak. Ragnhild Haga endte 12,48 sekunder bak på 36.-plass.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!