Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Johnsrud Sundby vant sekunddrama foran Didrik Tønseth

Cologna tok tredjeplassen - på blanke ski.

VANT: Martin Johnsrud Sundby vant dagens 15-kilometer klassisk. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VANT: Martin Johnsrud Sundby vant dagens 15-kilometer klassisk. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): På hjemmebane i Davos så det ut til at Dario Cologna skulle slå alle - men det var før Didrik Tønseth og Martin Johnsrud Sundby gikk over mållinja.

Johnsrud Sundby har hatt en svært god åpning på verdenscupsesongen og vant 6,6 sekunder foran Didrik Tønseth.

Tønseth gikk i mål knepne 0,7 sekunder foran Cologna, som tok tredjeplassen.

Sjur Røthe tok fjerdeplassen.

På blanke ski Den klassiske 15-kilometeren gikk Dario Cologna på blanke ski, og ville blitt den første i historien til å vinne distansen uten smurning om det ikke hadde vært for Sundby og Tønseth. 

Cologna var sterk hele løpet, og ved siste måling ved 12,8 kilometer var sveitseren hele 14,8 sekunder foran Chris Jespersen - som gikk med festesmurning.

Også Petter Northug stilte med blanke ski, men lykkes ikke like godt med den taktikken. Det samme gjorde svenske Calle Halfvarsson. I mål var Northug 46,7 sekunder bak sveitseren.

Spår blanke ski-seier I vår uttalte landslagstrener Steinar Mundal at han ikke trodde det var lenge før man så den aller første vinneren i verdenscupen som går uten smøring.

- Innen et par år opplever vi nok at en 15 kilometer i verdenscupen blir vunnet på blanke ski. Så blir det mer og mer som i langløp. Klassisk forsvinner snart som gren hvis utviklingen fortsetter som nå, fortalte Mundal til Dagens Næringsliv.

I dag viste Dario Cologna at Mundal kan få rett i den spådommen om ikke så lenge.

Chris Jespersen ble nummer åtte, Petter Northug ble nummer ti, Niklas Dyrhaug nummer 16, Eldar Rønning ble nummer 18. Pål Golberg og Simen Østensen fullførte ikke løpet.