Johnsrud Sundbys nøkkel til suksess: Bryllup og ferie

Sykdom ødela VM, men det er ikke det som trigger 30-åringen.

KJEMPET SEG GJENNOM TÅKA:  Ute av form kjempet Martin Johnsrud Sundby seg til en sjetteplass opp Lysebotn.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
KJEMPET SEG GJENNOM TÅKA: Ute av form kjempet Martin Johnsrud Sundby seg til en sjetteplass opp Lysebotn. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LYSEBOTN (Dagbladet): Mens de fleste av oss setter pris på minst et par uker ferie i året, har ikke det vært tilfelle for Martin Johnsrud Sundby etter at han ble skiløper. Faktisk har det vært helt fraværende nesten.

For Johnsrud Sundby har vært kjent som en av de mesttrenende personene i Norge. Treningsmengden har vært så stor, at selv konkurrenter ikke har trodd på timeantallet.

I dvale Denne sommeren har verdenscupvinneren fra forrige sesong valgt en annen taktikk.

- Jeg har krøpet i dvale i sommer. Jeg har giftet meg og hatt to uker uten trening. Jeg føler meg litt som bjørnen gjør på våren. Kroppen har gått i dvale, og ikke kommet helt ut igjen, sier han til Dagbladet.

Lysebotn opp ble derfor en brutal opplevelse for Røa-mannen, som likevel gikk inn til en sterk sjetteplass.

- Jeg vurderte å bryte. Det er den tøffeste turen jeg har hatt opp her. Jeg er milevis unna å være i noen som helst form for form.

Slappe av Sundby er en rutinert mann og vet godt at formen i slutten månedskifte juli/august er avgjørende for om sesongen blir god eller ei. Men at han for første gang har klart seg to hele uker uten trening, tror han bare har positve følger.

- Jeg klarte for første gang å slappe av. Slippe ned skuldra og ta en skikkelig ferie. Det var veldig deilig. Det var nesten så jeg hadde lyst til å ta en ny ferie da jeg kom, ler Sundby.

I starten av juli giftet han seg med Marieke Heggeland (30) i Kroatia.
Sammen har de også sønnen Markus (2).

- Det var best for husfredens skyld at jeg ikke stresset med trening de ukene der.

Hemmelighetsfull Dagbladet prater med Sundby på bussen ned fra målområde ved Lysebotn. Det er en motivert utøver vi snakker med. En som fikk hele Falun-VM ødelagt på grunn av sykdom. Men det er ingen revansjelyst som driver Johnsrud Sundby. Det er en iver etter å bli best mulig på ski.

- Det er utvikling som trigger meg. Bli bedre på det jeg er dårlig på. Jeg er toppmotivert. Det er masse spennende å ta tak i, sier Sundby.

Han har jobbet mye med å bli raskere på ski, og har sett en klar utvkling de siste sesongene. Men det fortsatt områder 30-åringen har mye å gå på.

- Det å hevde meg i ting jeg ikke har hevdet meg i før, det er den største gulroten.

- Sprint?

- Det vil tiden vise, svarer Sundby med et lurt smil.

Tut og kjør Nå er han klar for en høst med mengder av trening.

- Det er det eneste jeg veit om. Det blir tut og kjør. Vi har lagt en god plan, men noen flere høydedøgn enn det har vært tidligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer