Johnsrud Sundbys nøkkel til suksess: Bryllup og ferie

Sykdom ødela VM, men det er ikke det som trigger 30-åringen.

KJEMPET SEG GJENNOM TÅKA:  Ute av form kjempet Martin Johnsrud Sundby seg til en sjetteplass opp Lysebotn.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
KJEMPET SEG GJENNOM TÅKA: Ute av form kjempet Martin Johnsrud Sundby seg til en sjetteplass opp Lysebotn. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LYSEBOTN (Dagbladet): Mens de fleste av oss setter pris på minst et par uker ferie i året, har ikke det vært tilfelle for Martin Johnsrud Sundby etter at han ble skiløper. Faktisk har det vært helt fraværende nesten.

For Johnsrud Sundby har vært kjent som en av de mesttrenende personene i Norge. Treningsmengden har vært så stor, at selv konkurrenter ikke har trodd på timeantallet.

I dvale Denne sommeren har verdenscupvinneren fra forrige sesong valgt en annen taktikk.

- Jeg har krøpet i dvale i sommer. Jeg har giftet meg og hatt to uker uten trening. Jeg føler meg litt som bjørnen gjør på våren. Kroppen har gått i dvale, og ikke kommet helt ut igjen, sier han til Dagbladet.

Lysebotn opp ble derfor en brutal opplevelse for Røa-mannen, som likevel gikk inn til en sterk sjetteplass.

- Jeg vurderte å bryte. Det er den tøffeste turen jeg har hatt opp her. Jeg er milevis unna å være i noen som helst form for form.

Slappe av Sundby er en rutinert mann og vet godt at formen i slutten månedskifte juli/august er avgjørende for om sesongen blir god eller ei. Men at han for første gang har klart seg to hele uker uten trening, tror han bare har positve følger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.