- Jojo, men dere kan ikke ta alt. Dere må dele litt med nabolandet også

Kungen synes det holder med ett norsk gull i dag.

KONGEBILDE: Dronning Silvia og kong Carl Gustaf gratulerte de svenske stafettguttene etter den knusende seieren på dagens herrestafett i Sotsji. Sverige vant både dame- og herrestafetten, mens Norge havnet utenfor pallen på begge. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix
KONGEBILDE: Dronning Silvia og kong Carl Gustaf gratulerte de svenske stafettguttene etter den knusende seieren på dagens herrestafett i Sotsji. Sverige vant både dame- og herrestafetten, mens Norge havnet utenfor pallen på begge. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SOTSJI (Dagbladet): Det var jaggu celebert på den olympiske ærestribunen i dag: Med bare noen få meters mellomrom sto Russlands president Vladimir Putin, statsminister Dmitrij Medvedev, det svenske kongeparet kong Carl Gustaf og dronning Siliva — og Norges statsminister Erna Solberg.

Et realt toppmøte altså, men denne gangen sto kappestriden om hvem som hadde de største, sterkeste og raskeste guttene på langrennsski.

Erna utenfor pallen
Svenskekongen gikk smilende ut av den duellen, med Putin og Medvedev på andreplass.

Erna — og de norske langrennsgutta — fant ikke engang veien til pallen.

Man kunne ha tilgitt svenskekungen for å ha vært hoverende — spesielt overfor Norge — etter to svenske stafettgull på to dager, med Norge utenfor både pall og rekkevidde begge dager.

- Har fått gull i dag
Men Kungen er selvsagt altfor dannet til den slags. Når Dagbladet bemerker at dette er en tung dag for Norge, så påtar han seg oppgaven med å bygge oss opp igjen.

- Dere har jo allerede fått en medalje i dag, i super-G. Det er jo fantastisk for dere, sier kong Carl Gustaf til Dagbladet.

KONGEJUBEL: Det svenske kongeparet koste seg på tribunen under herrestafetten, og både ropte pg klappet på guttene under løpet. Foto: Tobias Röstlund / TT / NTB Scanpix
KONGEJUBEL: Det svenske kongeparet koste seg på tribunen under herrestafetten, og både ropte pg klappet på guttene under løpet. Foto: Tobias Röstlund / TT / NTB Scanpix Vis mer

- Jo, men vi ville gjerne ha herrestafetten i langrenn også?

- Jojo, men dere kan ikke ta alt. Dere må la nabolandet få litt også. Det gjelder å dele, sier Kungen.

- Man kan falle
Han delte iallfall ut ros i både øst og vest når han snakket om den svenske vinnterkvartetten.

- Det var helt fantastisk. Hva kan jeg si? Stafett er stafett, altså. Alt kan hende. Det er derfor det er så spennende, og det er flott å få være med å oppleve det her, sier Kungen.

- Når trodde Kungen på gull?

- Jeg tar ingen ting på forskudd, man kan jo falle og alt. Men da Marcus Hellner var i den siste svingen, da følte jeg meg sikker.

- Unikt
Det er første gang samme nasjon vinner både dame- og herrestafetten i OL siden 1972. Og for herrenes del forsvarte de stafettgullet fra OL i Vancouver for fire år siden.

- At vi har vunnet to stafetter er unikt, det må jeg virkelig si. Alle har trent og lagt ned alt fordi det er OL, så to stafettgull er mer enn vi kunne forvente, sier kong Carl Gustaf.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer