FEIRES: Deportivo-spillerne feirer seriemesterskapet i 2000. I dag ble det klart at de fra og med neste sesong er tilbake i det gjeveste selskapet. Igjen. Foto: AP Photo/X.Rey/EFE/NTB Scanpix
FEIRES: Deportivo-spillerne feirer seriemesterskapet i 2000. I dag ble det klart at de fra og med neste sesong er tilbake i det gjeveste selskapet. Igjen. Foto: AP Photo/X.Rey/EFE/NTB ScanpixVis mer

Jojo-tilværelsen fortsetter for seriemesteren fra 2000

Deportivo tilbake i La Liga.

For fjerde strake sesong blir det ligaskifte for Deportivo La Coruña. Den gamle storheten vant lørdag 1-0 over Jaen og sikret opprykk til toppdivisjonen i spansk fotball.

Forsvarsspilleren Carlos Marchena, som vant EM 2008 og VM 2010 med Spania, ble den store helten da han gjorde 1-0 i det 29. minuttet. Med én serierunde igjen er Deportivo seks poeng foran Barcelonas 2.-lag, som ligger på 3.-plass.

Deportivo har en stolt tradisjon, men de siste årene har det gått tyngre for laget som spilte semifinale i mesterligaen i 2004.

Klubben har rykket ned fra La Liga i 2011 og 2013, men begge ganger har den altså hoppet rett opp igjen til øverste nivå.

Eibar leder den spanske 2. divisjonen når én kamp gjenstår av sesongen. Fra før er det klart at Osasuna, Valladolid og Betis rykker ned fra 1. divisjon.

(NTB)