Joker Nord

Morten Gamst Pedersen (22) vil helst ikke forlate suksesslaget Tromsø

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TROMSØ (Dagbladet): RBK sikler etter landslagsspilleren og jokeren på årets TIL-lag - og etter ydmykelsen i går må det sies at de saktens kan trenge ham. Gamst'n spilte seg til en historisk god 9-er på Dagbladets spillerbørs. Det betyr verdensklasse.

Blackburn-manager Graeme Souness satt nok en gang på tribunen i går for å se venstrekanten. Det samme gjorde flere agenter. Som fikk se storspill og en vakker frisparkscoring med venstreslegga.

Sjøl bryr ikke Gamst Pedersen seg om spekulasjonene.

Til RBK?

Han beroliger fansen - sjøl om de fleste nok aner at han snart aksler ei annen og mer pengesterk klubbtrøye:

- Jeg har kontrakt med TIL til 2006, hvis ikke klubben har annullert den i pausen. Det betyr at jeg blir i TIL i to og et halvt år til.

- RBK sier jo åpent at de vil ha deg til sommeren?

FAKTA

Tippeligaen
Tromsø- Rosenborg 4- 1 (0- 0)Alfheim stadion Mål: 1- 0 Lars Iver Strand (50), 2- 0 Morten Gamst Pedersen (56), 3- 0 Ole Martin Årst (61), 3- 1 Frode Johnsen (71), 4- 0 Årst (80) Tilskuere: 9435

- Det må de jo få lov til. Men det betyr jo ikke at jeg går dit.

Spørsmålet er om han blir en bedre spiller av å forlate en klubb i framgang, som leder Tippeligaen, til fordel for en klubb han i går var med på å rundspille og knuse med utklassingssifre.

Dessuten gjentar han igjen og igjen at han trives i Tromsø, i kjelleren hos mamma og pappa. Dessuten synes han det er stas å bidra til fotballmirakelet Per Høgmo utfører.

Det største

Men TIL er en liten klubb med svak økonomi. Klubben kan neppe motstå et tilbud på 25 millioner kroner. Det er prislappen de har satt på Vadsø-gutten.

- Jeg leser jo avisene, men jeg bryr meg ikke om det de skriver. Akkurat nå er det fantastisk gøy å være en del av TIL.

Sammen med bestekameraten Lars Iver Strand og måltjuven Ole Martin Årst valset han over RBK i et fyrverkeri av en 2.omgang. Etterpå haglet superlativene over Årst og de to unge finnmarkingene.

TIL-gutta omfavnet hverandre, vel vitende om at de hadde levert en praktfull kamp og at de nå er gutta alle tippeligatrenerne frykter.

- De siste 45 minuttene er det største jeg har vært med på i TIL-trøya. Vi jobber så utrolig godt for hverandre, det er stort, sier Gamst Pedersen.

Stort register

Han er proppfull av sjøltillit og sier han gikk til toppkampen med skuldrene senket, helt uten forventningspress:

- Vi var helt rolige. Vi er godt trente, vi tør å spille på det vi kan, vi tør å lykkes. Det er utrolig deilig. Vi viste i dag at vi har et stort register.

I går snakket mange om hvor svake RBK var. Det blir feil, mener Gamst'n.

- Jeg føler at det var vi som var veldig gode og gjorde dem dårlige, sier han.

En imponert Nils Johan Semb mener TIL kan utfordre RBK om seriegullet. Gamst Pedersen er ikke like sikker:

- Mange sier at Rosenborg er så dårlige i år. Jeg skjønner ikke hvordan noen kan si det. De er et utrolig bra lag. Jeg er 110 prosent sikkert på at de kommer tilbake, sier han til Dagbladet.

HYLLES: Trener Otto Ulseth tar et godt tak i Morten Gamst Pedersen, som også kan bli jokeren for klubbens framtidige økonomi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer