Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Joker på rekordtid

I sommer drømte ikke Anette Hovind Johansen (25) engang om VM-spill. Nå kan hun være skytteren vi har savnet.

ST. PETERSBURG (Dagbladet): Østfoldjenta lyser av vilje og spillelyst nå som hun endelig er skadefri og får vist seg fra sin beste side for Norge:

I den nervøse åpningskampen i VM - som var Norges tusende kamp gjennom historien - scoret den store og sterke bakspilleren 8 mål på 11 forsøk, og virket farlig hver gang hun fikk fart på beina.

Så seint som i mai var hun langt nede og frustrert over en skade lege etter lege ikke fant ut av, men som til tider gjorde det umulig for Danmarks-proffen å spille håndball.

-  Heldigvis ble det oppdaget under en undersøkelse på Volvat i Oslo i mai. Det viste seg å være en så sjelden skade at legene nesten aldri leter etter den. Den ene senen ned til kneet var så tynnslitt at den rett og slett holdt på å rakne. Heldigvis hadde legen på Volvat sett den type skade før, og sørget for at jeg ble operert i juni, sier Anette Hovind Johansen til Dagbladet.

Påkjenningene var like tøff mentalt som fysisk.

-  Ingen visste hva som feilet meg. Til slutt begynte jeg å innbille meg at det var meg det var noe galt med. Nå er jeg bare lykkelig over å være tilbake. At jeg i det hele tatt er med her, føles som en stor bonus, sier hun.

Dette er Hovind Johansens tredje mesterskap for Norge, etter EM i Danmark i 2002 og Kroatia-VM i 2003. Ungarn-EM i fjor måtte hun stå over på grunn av skaden.

Også VM i Russland trodde hun så seint som langt ut på høsten at hun ville komme for kjapt for henne. Hovind Johansen var ikke med i det første VM-uttaket, men da skadelista økte bestemte landslagstrener Marit Breivik seg for å hente inn GOG-spilleren igjen.

-  Tida tilbake etter skaden har gått fortere enn jeg håpet å tro på. Men jeg mangler jo en del grunntrening, så fysisk henger jeg en del etter. Jeg blir fort sliten, sier Hovind Johansen.

-  Masse selvtillit

I går startet hun på benken, men kom inn etter 16 minutter. Resten av omgangen scoret hun på to susere, en straffe og hadde én skuddmiss. Etter pausen plusset hun på målkvitten med tre nye langskudd, to straffemål og to miss.

Nå håper hun å flyte videre på den gode starten for hennes del.

-  Det var viktig å få en god start på mesterskapet. Nå har jeg den gode følelsen og masse selvtillit. Jeg bare gleder meg til neste kamp og er kjempemotivert for å spille etter å ha slitt så lenge med skade, sier en glad Anette Hovind Johansen.

Selv om hun var i dytten i angrep, bestemte Breivik seg for bare å bruke henne bak de siste 13 minuttene.

-  Jeg hadde lyst til å spille mer i angrep, men hadde nok godt av den ekstra lufta, sier Hovind Johansen.

-  Fart i beina

Marit Breivik gledet seg også over å se en så spillesugen jente med godt innstilt skuddarm.

-  Anette var bevegelig og hadde stor fart i beina. Hun er veldig skuddsterk når hun får fart på beina, og da er hun vanskelig å stoppe. Dessuten har hun bra overblikk og god rekkevidde. Vi har ikke så mange bakspillere her, sier Breivik.

Hun har holdt kontakt med Hovind Johansen under hele skadeperioden, og fulgt utviklingen tett.

-  Så lenge hun føler seg sterk nok har vi ingen problemer med å bruke henne. Men vi skal bruke henne med omhu.

Jubileumskampen ble langt fra den vanskeligste, men Norge slapp Angola unormalt enkelt til i forsvar.

-  Dette var en typisk åpningskamp, hvor det bare er poengene som teller. Nå skal vi senke skuldrene og få orden på forsvaret til kveldens kamp mot Korea, sier landslagsstrener Breivik.

Koreanerne har kniven på strupen etter at de tapte 35-42 mot Slovenia i går. En av medaljefavorittene må trolig slå Norge for ikke å ryke rekordtidlig ut av mesterskapet.

-  Det kan slå begge veier for dem. De kan bli stresset og spille dårlig, eller det kan fyre dem opp slik at de spiller bra, sier Marit Breivik.

KJEMPET HARDT: Anette Hovind Johansen startet på benken i går. Men etter 16 minutter kom hun ut på banen og scoret til sammen åtte mål i åpningskampen mot Angola. - Jeg bare gleder meg til neste kamp, og er kjempemotivert for å spille etter å ha slitt så lenge med skade, sier hun.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling