Jokeren

STAVANGER (Dagbladet): Viking- Sogndal 5-1. 22 år gamle Idar Mathiassen spilte tjue minutter, og var toneangivende idet Viking innfridde alle forventningene mot bunnlaget Sogndal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Debutanten var iskald i sitt møte med Tippeligaen. - Jeg hadde skikkelig «innbytter-puls» da jeg kom inn, men oppdaget at spillerne ikke var så gode som jeg hadde trodd, stråler haugesunderen, som spilte 2. divisjonsfotball for Vard Haugesund for bare halvannen måned siden.

- Idar gjorde et meget bra innhopp, og bidrar sterkt til å vippe kampen i vår retning. Jeg synes det sto 2-1 vel lenge, men Idars teknikk, fine finter og skudd viste at det bor mye i ham.

Han har et kjempepotensial, skryter trener Poul-Erik Andreasen.

En målgivende

Mathiassen kom innpå for en utslitt Vegard Skogheim, og tok vingplassen på venstre. På sitt første touch misset han. Deretter rundet han Sogndal-backen Petter Bakke et par ganger, lagde brudulje i SIL-forsvaret, og fikk en målgivende.

- Dette var «skoj», ler debutanten. På Karmøy-dialekt betyr det ingenting annet enn fantastisk moro.

Mathiassens kontrakt med haugesunderne gikk egentlig ut etter denne sesongen, og Viking kunne fått ham gratis. Men trenerduoen Andreasen/Bråtveit ville ha Åkra-buen, og la etter det Dagbladet erfarer rundt 250000 kroner på bordet for å få ham.

- Jeg ville flytte på meg, Viking ville kjøpe, og den lokale Tippeliga-klubben FK Haugesund var egentlig aldri aktuell. Viking er tross alt en av de store, sier Mathiassen.

Kondisjonsnivået er det som er tøffest å omstille seg til.

Lave ambisjoner

- Jeg tror vinteren kommer til å bli fryktelig tøff, men jeg kommer jo tross alt hit for å spille fotball. Jeg skal kjempe, lover gårsdagens debutant, som ikke hadde regnet med å få spille Tippeliga-fotball denne sesongen. Lenger enn Stavanger tenker han imidlertid ikke.

- Jeg skal ikke flytte lenger med det første, sier Mathiassen. Han er ennå ikke bitt av «proff-i-utlandet»-drømmen/spøkelset.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer