Jokeren

STAVANGER (Dagbladet): Viking- Sogndal 5-1. 22 år gamle Idar Mathiassen spilte tjue minutter, og var toneangivende idet Viking innfridde alle forventningene mot bunnlaget Sogndal.

Debutanten var iskald i sitt møte med Tippeligaen. - Jeg hadde skikkelig «innbytter-puls» da jeg kom inn, men oppdaget at spillerne ikke var så gode som jeg hadde trodd, stråler haugesunderen, som spilte 2. divisjonsfotball for Vard Haugesund for bare halvannen måned siden.

- Idar gjorde et meget bra innhopp, og bidrar sterkt til å vippe kampen i vår retning. Jeg synes det sto 2-1 vel lenge, men Idars teknikk, fine finter og skudd viste at det bor mye i ham.

Han har et kjempepotensial, skryter trener Poul-Erik Andreasen.

En målgivende

Mathiassen kom innpå for en utslitt Vegard Skogheim, og tok vingplassen på venstre. På sitt første touch misset han. Deretter rundet han Sogndal-backen Petter Bakke et par ganger, lagde brudulje i SIL-forsvaret, og fikk en målgivende.

- Dette var «skoj», ler debutanten. På Karmøy-dialekt betyr det ingenting annet enn fantastisk moro.

Mathiassens kontrakt med haugesunderne gikk egentlig ut etter denne sesongen, og Viking kunne fått ham gratis. Men trenerduoen Andreasen/Bråtveit ville ha Åkra-buen, og la etter det Dagbladet erfarer rundt 250000 kroner på bordet for å få ham.

- Jeg ville flytte på meg, Viking ville kjøpe, og den lokale Tippeliga-klubben FK Haugesund var egentlig aldri aktuell. Viking er tross alt en av de store, sier Mathiassen.

Kondisjonsnivået er det som er tøffest å omstille seg til.

Lave ambisjoner

- Jeg tror vinteren kommer til å bli fryktelig tøff, men jeg kommer jo tross alt hit for å spille fotball. Jeg skal kjempe, lover gårsdagens debutant, som ikke hadde regnet med å få spille Tippeliga-fotball denne sesongen. Lenger enn Stavanger tenker han imidlertid ikke.

- Jeg skal ikke flytte lenger med det første, sier Mathiassen. Han er ennå ikke bitt av «proff-i-utlandet»-drømmen/spøkelset.