Sykling:

Jokers unge talent imponerte - dagen etter ble han bøtelagt

Ole Forfang fulgte Gilbert - må betale 200 sveitserfrancs.

BUNKRER: Med 13.-plass i går, er Ole Forfang nå Joker Icopals mann i sammendraget. Men det kostet både krefter og en liten pose sveitserfrancs. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda, procycling.no
BUNKRER: Med 13.-plass i går, er Ole Forfang nå Joker Icopals mann i sammendraget. Men det kostet både krefter og en liten pose sveitserfrancs. FOTO: Kjetil Rakkenes Anda, procycling.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): UCI-kommisæren fikk ikke med seg opptrinnet selv, men etter å ha sett TV-bildene fra åpningsetappen i De Panne, ble 15 ryttere bøtelagt for å ha syklet på fortauet opp mot Muur van Geraardsbergen.

Blant disse Ole Forfang, Marco Haller og etappevinner Philippe Gilbert.

- Fikk han bot i går? utbrøt sportsdirektør Gino Van Oudenhove overfor procycling.no.

- Ja, hele bruddet fikk bot etter at de syklet på fortauet.

- Da betaler vi den. Jeg har ikke sett kommunikeen (rittoppsummeringen) fra i går. Men kjørte han på fortauet, skal han få bot. For det er ikke lov. Jeg så løpet i opptak på TV i går og vi satt og diskuterte det. Det er rytterne sin feil, og de har fått beskjed om at det ikke er lov. Så er det to-tre mann som starter, og da følger de andre etter. Det er rytterne som må ta ansvar for dette selv, sier Van Oudenhove.

De femten ryttere fikk 200 sveitserfrancs hver i bot etter opptrinnet.

Endrer strategi

Etter at Kristoffer Halvorsen sto av rittet med etterdønninger fra sykdom, er Joker Icopal nødt til å skifte strategi i dag.

Litt synd egentlig, ettersom Quick Step-Floors nå sitter i ledertrøya og i tillegg har Marcel Kittel på laget.

- Det hadde egentlig vært et drømmescenario for oss, hvis vi hadde hatt med oss Halvorsen. Da kunne vi ha hjulpet Katusha og Quick Step med å holde det samlet inn mot spurten i dag.

Det norske kontinentallaget vil nå heller se om de kan få til noe for Ole Forfang i sammendraget og i kampen om ungdomstrøya, eller om Kristoffer Skjerping kan vinne klatretrøya.

- Du kommer ikke til å se meg i noe brudd. Jeg håper bare at Consonni (som ble tredjemann under gårsdagens etappe) ikke tar noen bonuspoeng, og så får jeg håpe at jeg er bedre enn ham på tempo, sier Forfang til procycling.no.

Parti utsatt for sidevind

192,9 kilometer venter på dag to av etapperittet. Blant annet skal man innom Kemmelberg, og i etterkant venter et parti som er utsatt for sidevind.

Det kan gjøre etappen til noe annet enn massespurten alle forventer seg.

- Det første punktet er å ha med noen i bruddet. Det andre er å være på hugget når Quick Step kjører i forkant av Kemmelberg. Det kan bli sidevind etterpå, og da er det viktig at vi passer på Ole. Han kan få til en topp 10-plassering i dette rittet. Dersom han får spart seg litt og gjør det bra på tempoen, så kan dette bli bra, mener Van Oudenhove.

PS: Etappe 2 i De Panne foregår nå, og Joker har fått plassert Bjørn Tore Hoem i bruddet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer