Jol har ingen fotballvenner

Og i hvert fall ikke Arsene Wenger.

Tottenham-manager Martin Jol sier han ikke har venner blant fotballfolket i England. Arsène Wenger er i hvert fall intet unntak.

De to managerne har ikke snakket med hverandre siden 1-1-kampen på Highbury i fjor, som senere førte til at Arsenal snappet den siste kvalifiseringsplassen til mesterligaen foran nesa på nettopp Tottenham.

Wenger mente Tottenham burde spilt ut ballen på grunn av en skade før Robbie Keane scoret 1-0, og skjelte ut Jol etter noter. Ingen av dem var interessert i å takke hverandre for kampen etter 90 minutter.

- Nei, jeg har ikke snakket med ham siden den hendelsen, sa Jol torsdag.

Han sa også at han ikke ser på Wenger som en venn, men at han likevel vil ta ham i hånden og veksle noen ord med franskmannen når lagene møtes igjen førstkommende lørdag.

- Jeg har ingen venner i engelsk fotball. Vel, kanskje Chris (Hughton, hans assistent) er en venn, og jeg snakker en del med José Mourinho, la nederlenderen til.

Trist statistikk

Martin Jol og co. har all statistikk mot seg når de ankommer Arsenals nye storstue lørdag. Sist gang de slo Gunners var på White Hart Lane 13. november 1999. På bortebane har de ikke maktet å vinne over London-rivalen siden 3-1-seieren i mai 1993.

Jol mener forskjellen på de to lagene er spisskompetanse.

- Det hadde vært annerledes hvis vi hadde hatt Thierry Henry eller en spiller som Wayne Rooney. Kanskje Aaron Lennon eller Dimitar Berbatov kan være den spilleren for oss i framtiden, spekulerte Jol.

IKKE PÅ TALEFOT: Martin Jol og Arsene Wenger har ingen planer om å skvære opp med det første, heller. Foto: AP
IKKE PÅ TALEFOT: Martin Jol og Arsene Wenger har ingen planer om å skvære opp med det første, heller. Foto: AP Vis mer

Selv om Arsenal har tapt sine to siste kamper er Jol klar over hva som ligger og ulmer under overflaten i Arsenal-laget.

- Jeg mener de har et godt lag også i år. Og jeg synes fortsatt de spiller den beste fotballen i England, mente Jol.

(NTB)