Jol sa opp før torsdagens Getafe-tap

Gammel storscorer overtar midlertidig.

(Dagbladet.no) Tottenham - Getafe 1-2. Allerede før kveldens tap i UEFA-cupen sa Martin Jol opp jobben sin som trener i Tottenham, en oppsigelse som ble godtatt av styreformann Daniel Levy.

Også supporterne fikk med seg dette, og sang gjentatte ganger «Stand up for Martin Jol» i kampen mot Getafe.

Ifølge The Times har klubben blitt enig med nederlenderen om en sluttpakke verdt 44 millioner kroner.


Tottenham ligger tredje sist i Premier League og har bare vunnet én seriekamp denne sesongen.

Allen overtar midlertidig

Sevilla-sjef Juane Ramos er favoritt til å overta for Jol, men han vil ikke komme til London før etter denne sesongen, skriver BBC. Tottenham skal ha kommet med et svimlende tilbud til Ramos tidligere denne sesongen, men Ramos vil bli ut kontraktstida i Spania.

Den midliertidige løsningen på White Hart Lane vil ifølge The Times være at den gamle storscoreren Clive Allen (reservelagssjef) tar over ansvaret. Den tidligere Spurs-spilleren Gus Poyet (nå assistentmanager i Leeds) skal også være ønsket som en del av et framtidig team.

Det slo ikke akkurat ned som ei bombe at Jol nå forsvinner ut dørene i Tottenham. Han har vært under et enormt press denne sesongen, etter at Tottenham har stupt nedover tabellen. Klubbledelsen har vært i flere møter hvor nederlenderens framtida har vært tema.

FÅR FIRE MILL. PUND: Martin Jol får med seg fire millioner pund i sluttpakka. Foto: AFP
FÅR FIRE MILL. PUND: Martin Jol får med seg fire millioner pund i sluttpakka. Foto: AFP Vis mer

Konflikt med Berbatov?

De siste dagene har britisk presse skrevet at det har vært en konflikt mellom Jol og spissen Dimitar Berbatov. Bakgrunnen for denne skal ha vært benkingen av bulgareren mot Newcastle på mandag.

Ifølge rapportene ba Jol spilleren om å varme opp tre ganger, før han løftet på bakenden og begynte å jogge. Men i går tilbakeviste Martin Jol dette.

- Det skjedde ikke. Jeg synes vi har et godt forhold, sa Jol.

Selv om Ramos sier han ikke vil forlate Sevilla nå, kommer helt sikker Tottenham til å prøve seg igjen.

Målet til londonerne denne sesongen var å ta steget inn blant de fire beste i England, og dermed ha sjansen til Champions League-spill neste sesong. Klubben brukte 390 millioner kroner i sommer, men kaver likevel under nedrykksstreken.

Ledet - men tapte

Den helsvarte høsten fortsatte for Spurs torsdag kveld. Etter den forferdelige seriestarten var det blanke ark for londonerne da gruppespillet i UEFA-cupen ble blåst i gang torsdag kveld.

Nå er Tottenham ute og kjører også der.

Getafe har slitt under Michael Laudrups ledelse i år, og vant først i helga en seriekamp i La Liga.

Jermain Defoe sendte Tottenham i ledelsen etter 19 minutter, men den klarte de bare holde på i to minutter, før Esteban Granero utliknet for Getafe på White Hart Lane.

Da det gjensto 20 minutter av kampen scoret Nobrega Braulio den som ble vinnermålet for spanjolene.

Tottenham presset kraftig mot slutten av kampen, og Michael Dawson var en stolpeheading unna å utlikne for Spurs. Men ting går ikke Jols vei for tida, så da står selvfølgelig stengene også i veien.

PS! På grunn av børsproblemer vil ikke Tottenham kunne komme med en offentlig uttalelse før fredag.

TUNG TID: Martin Jol ledet i kveld sin siste kamp som Tottenham-trener. Heller ikke det ble en lystig affære.