Jomar tror på Poltergeist

Jomar Blekkan kusker Hamblers Poltergeist som er Dagbladets hovedbanker i V65-3.

(Dagbladet.no): Kusk Jomar Blekkan er stor optimist foran sommertravet på Jarlsberg med fem hele travdager til ende. Han lader opp festuken med Hamblers Poltergeist i kveldens V65 på Jarlsberg. 

Blekkan og hesten med det rare navnet er bankeren i Dagbladet.no\'s suksessrike V65-forslag, som du kjøpe før løpsstart 18.30 ved å klikke deg inn her.

Trønderhesten  oppkalt etter et plageånd var helt overlegen i Østersund sist. Tamin Sandy-sønnen kan legge på til sin tredje strake seier.

- Han blåste til tet sist og vi hadde full kontroll. Det ble litt kjøring fra start og siste 300 meter. Han travet lettvint 1.15,2 full vei.

  -Normalt skal han vinne dette løpet, forteller Jomar Blekkan til Dagbladet.no om den talentfulle 3-åringen som gjør sin fjerde start i livet.

- Fungerer han som sist tror jeg ingen slår oss. Hesten er veldig rask fra start og vi får nok en fin posisjon direkte. Jeg har store seiersambisjoner, røper Blekkan.

- Hva med dine øvrige oppsitt onsdag?

- Pave Eldmina opptrer variabelt og hadde ikke sin beste dag sist. Hun vinner ikke så ofte, men kan rekke langt om hun viser seg fra sin beste side. Jeg tror imidlertid det er en premie som er målet, fortsetter Jomar Blekkan.

 SPENNENDE V65-DEBUTANT: Jomar Blekkan er en av de store seiersgtrossistene i sulkyen. I kveld kommer han med en spennende V65-debutant til Jarlsberg - Dagbladet.no\'s banker Hamblers Poltergeist. Foto: Scanpix.
SPENNENDE V65-DEBUTANT: Jomar Blekkan er en av de store seiersgtrossistene i sulkyen. I kveld kommer han med en spennende V65-debutant til Jarlsberg - Dagbladet.no\'s banker Hamblers Poltergeist. Foto: Scanpix. Vis mer

- Skal være forbedret

- Super De Luxe vant sist og slo Bonita. Hun får godkjent for den innsatsen, selv om hun virket litt treg i takten. Jeg håper hun skal være forbedret med et par løp i kroppen. Jeg tror hun har en 1.17-tid inne. Det er første gang hun er ute på autostart, men hun kjemper om seieren om hun vil være med på notene.

- Anytime har fin form og er ute på rett distanse. Hun er jevn og flink, og er trippelaktuell, avslutter Jomar Blekkan.

Global Interplay mot sin tredje strake

4-årige Global Interplay har tatt to strake seire på enkleste vis med øreproppene i for sin trener og kusk Per Oleg Midtfjeld. I kveld blir han manges holdepunkt i V65-5. Den storvokste Donerail-sønnen er feltets beste hest og bør ta sin tredje strake seier tross bakspor på sprintdistanse.

- Hesten har utviklet seg fint de siste månedene og gjort alt riktig. Jeg er veldig fornøyd med ham i trening. Han har vunnet enkelt fra tet i begge seiersløpene.

- Han er sterk og god og har stor kapasitet. Tross bakspor tror jeg på en stor vinnersjanse, sier Per Oleg Midtfjeld til Dagbladet.no.

Kolle-sjanser

Lars Anvar Kolle har noen interessante oppsitt i kveld. Han får tilliten bak favoritten American Rolls i V65-2. Den Olle Goop-trente hoppa bør ha en god seiersjanse.

- Jeg har bare sett hesten og vet ikke så mye om den. Jeg så hun galopperte i den første svingen sist i Drammen. Hun er enklere ute denne gang. Hun står i bakspor, og jeg vet ikke hvordan det passer for henne. Vi får kjøre startvognprøve, jeg vet litt mer etterpå. Men det ser på papiret ut som en fin sjanse uten at jeg kjenner hesten, sier Lars Anvar Kolle til Dagbladet.no.

- Du har flere fine sjanser i kveld?

- Ja, Påls Linda er ute på rett distanse og holder fin form. Hun kan forhåpentligvis kjempe om en plass i toppen.

- Theoblessa har et fint spor og kan være trippelaktuell. Jeg tror det blir hardt å slå Vår Frøya som trolig leder hele veien.

- Angels Pride og Big Twin er det trolig en premie som gjelder for.

- Eva Sofie står litt interessant til. Hun er ute på rett distanse og har et fint spor. Hun kan være trippelaktuell.

- Hjerteborken kan mye om han legger godviljen til. Jeg synes han er en garderingshest litt ute.

- Rossal skuffet meg egentlig litt sist i et stallmannsløp, jeg trodde han skulle vært bedre. Han må vise seg fra en bedre side. På en god dag rekker han langt, men han er noe variabel, avslutter Lars Anvar Kolle.

Fra Raufoss med to gode vinnersjanser

Trond Lindbak tar turen til Jarlsberg med sine to talentfulle 3-åringer, Tabasco og Valle Verner. Han kusker begge selv.

- Tabasco er en veldig fin hest med stor kapasitet. Han har utviklet seg fint, og utvikler seg for hver start. Han skal ha mye å gå på. Hesten er fersk og urutinert ennå, men det gjelder vel alle her. Til nå har han vært helt ukjørt. Jeg blir ikke med på noen grisekjøring for jeg har siktet inn Biri-løpet. Men blir det kjøring her kan det fort bli riktig for oss.

- Hesten er en veldig flegmatisk og fin type og opptrer voksent. Jeg tror han skal ha en 1.16-tid inne. Det blir posisjonene som avgjør, men hesten er ikke avhengig av noe spesielt løpsopplegg. Jeg er optimist og ser lyst på sjansene, forteller Trond Lindbak til Dagbladet.no.

- Du har en fin vinnersjanse med Valle Verner også?

- Ja, han har kapasitet og fart for seier, men er ikke så voksen ennå. Sist var det min egen feil at han måtte innom galoppen. Kommer han foran tidlig vil han gjerne snu og blir lur. Denne gang blir det å kjøre i rygg i det lengste. Han er som sagt litt valpete ennå, og det kan være vinn eller forsvinn med ham. Men han er regulerbar og fin, og jeg blir ikke sjokkert om han vinner. Jeg synes han er en stor outsider, oppsummerer amatøren Trond Lindbak.

TREDJE STRAKE?: Trener og kusk Per Okleg Midtfjeld har god tro på at han loser Global Interplay til tredje strake seier i kveld.