Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jon Atle (15) ble keeperhelt foran 3000 tilskuere

Sinnssyk semifinalestemning på Ekeberg.

GULLSTOL Jon Atle Jakobsen slipper å bruke bena resten av kvelden - slik skal han bæres av trener Roy Hugo Olsen. Foto:Thomas Rasmus Skaug
GULLSTOL Jon Atle Jakobsen slipper å bruke bena resten av kvelden - slik skal han bæres av trener Roy Hugo Olsen. Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et sted mellom 1500 og 3000 tilskuere hadde tatt turen til bane nummer tre på Ekeberg for å se semifinalen mellom Senja og Team Pakistan - Azad.

Rundt 30 var Senja-supportere, resten heia på Azad.

Det var forventa banestorming om det pakistanske laget tok seg videre, men det var Senja som trakk det lengste strået etter at kampen gikk til straffesparkkonkurranse.

Og dagens helt? Senja-keeper Jon Atle Jakobsen (15).

Våkna etter scoringa Det var en jevn kamp, og de to lagene spilte som om det stod om livet ute på banen.

Azad var laget som trakk det lengste strået først. Jakobsen redda et frispark, men måtte gi retur. Der venta Muhammad Naeem, som enkelt kunne sette ballen i mål.

Da våkna Azads supportere - uheldigvis for dem gjorde Senja det samme.

Markus Johnsgård utligna for Senja, dermed stod det 1-1 til pause.

Kunne vært finale Begge lag spilte en fantastisk fotball, til tross for det ujevne underlaget. Heldigvis for lagene var ikke bane tre den med mest gjørme på.

FINALEKLAR Etter å ha fått roet seg ned gikk det opp for Jakobsen at hans Senja var finaleklare. Da kom tårene. Foto: Ine-Elise Høiby
FINALEKLAR Etter å ha fått roet seg ned gikk det opp for Jakobsen at hans Senja var finaleklare. Da kom tårene. Foto: Ine-Elise Høiby Vis mer

Derfor kunne de prøve spennende løsninger, selv om det noen ganger kunne se litt farlig ut. Kampen var så spennende at det fint kunne vært en finale mellom turneringens to beste lag.

Da kampen til slutt hadde gått til ekstraomganger, så det ut til at Azad ønsket straffesparkkonkurranse. De hadde nemlig vunnet de to forrige på nettopp dette.

Etter å ha putta de to første, bomma Azad. Og da deres keeper skulle ta den femte og siste straffen, reddet motstanderkeeper Jakobsen.

- Helt sykt Da det ble klart at Senja tok seg videre til finalen, ble banen stormet av begge lag. Jakobsen ble satt rett opp på gullstol av trener Roy Hugo Olsen.

- Det er helt sykt. Jeg satsa bare, og kjente jeg var borti ballen og at den gikk ut. Det er en fantastisk opplevelse, noe vi har drømt om og prata om, sier en ordknapp Jakobsen etter kampen.

Mens han stod og konsentrerte seg fikk han slengt mye dritt fra tilskuerne, men fokuserte bare på jobben sin.

- Nå blir det hjem og slappe av og spise godt. I morgen satser vi på finaleseier, sier 15-åringen.

Trodde ikke på straffeseier For et år siden mener trener Olsen at keeperen hans ikke hadde klart det han gjorde i dag. Det viser at han har vokst.

- Han har blitt en mann. Det kan bli noe bra ut av han. Og alle de andre gutta, flere av dem banker på landslagsdører, sier Olsen til Dagbladet - nærmest uten stemme.

GLEDE: Sånn blir du omfavnet når du har redda laget. Foto:Thomas Rasmus Skaug
GLEDE: Sånn blir du omfavnet når du har redda laget. Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Nå har Senja skrevet historie som kommer til å stå i historiebøkene for alltid, mener Olsen, som er svært stolt over å ha trent gutta siden de var fem år gamle.

- Jeg har ikke ord på hvor stolt jeg er av de alle. Vi tok kontroll, men klarte ikke bruke sjansene våre. Jeg trodde ikke vi skulle vinne på straffe over dem, men det klarte vi. Nå skal Jon Atle (Jakobsen) bæres på gullstol resten av kvelden, sier Olsen.

REDNING: Her har Jakobsen akkurat reddet Azads tredje straffeforsøk. Foto:Thomas Rasmus Skaug
REDNING: Her har Jakobsen akkurat reddet Azads tredje straffeforsøk. Foto:Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!