Jon Dadi er spissen som har gjort Viking til et topplag

Kjell Jonevret fant til slutt rett mann på rett plass.

EN LYKKE FOR VIKING:  Med Jon Dadi Bödvarsson som midtspiss ser Viking ut som en toppklubb igjen. FOTO: Carina Johansen  / NTB Scanpix.
EN LYKKE FOR VIKING: Med Jon Dadi Bödvarsson som midtspiss ser Viking ut som en toppklubb igjen. FOTO: Carina Johansen / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FOR en uke siden fant Viking-trener Kjell Jonevret fram til det beste lagoppstillingen. Nå ser laget hans ut som det kan følge Strømsgodset, Molde og Rosenborg en stund framover. Lite er viktigere for nivåhevningen i norsk klubbfotball enn akkurat dette:

•• Det rike Stavanger-området har i utgangspunktet potensiale til å få fram et stabilt topplag igjen.

Da var det avgjørende for Jonevret å få stokket mannskapet sitt riktig.

DET fikset den populære svensken ved å omorganisere det offensive spillet rundt en tydeligere feilvendt midtspiss. Grepet kom ganske seint, men så var det heller ikke åpenbart:

•• I de tre første seriekampene kom Jon Dadi Bödvarsson inn fra reservebenken, scoret alle de tre Viking-målene og snudde kampbildet i hvert eneste innhopp.

Sett i etterkant kan det framstå som om Jonevret burde ha skjønt mye tidligere hvilken spisstype han disponerte, men den unge islendingen var i utgangspunkten ikke noe typisk høyt oppspillspunkt. Han kom til klubben som dribleglad kant, og sleit gjennom mesteparten av fjorårssesongen med skader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer