Jon Espen (24) hyllet

I vår sto Steinkjer-trener Jon Espen Austmo (24) fram som homofil. Nå ber han om mer åpenhet.

HYLLET: Fotballtrener i Steinkjer, FK Jon Espen Austmo, sto fram som homofil i vår. Søndag ble han hyllet av klubben. Han håper valget kan gjøre det enklere for andre i idretten. Video: Kjetil Mollan / Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ante han fred og ingen fare, men hadde mistanke om at noe var på gang da en journalist fra Trønder-Avisa var med på spillermøtet.

Da han tok Steinkjer og Spabu G14 ut på banen, ble han møtt av en hyllest, omtalt av Trønder-Avisa. Mens Austmo ga sin kaptein det vanlige svarte kapteinsbindet, ble han overrasket da alle spillerne hadde regnbue-bind rundt armene.

- Jeg visste ikke om det før det skjedde. Det var en stor overraskelse. Mitt fokus var på kampen som skulle spilles. Jeg så ikke den komme, sier Austmo til Dagbladet.

24-årige Austmo sto altså fram som homofil denne våren. Det var noe han hadde tenkt på lenge, sier treneren til Dagbladet.

- Jeg hadde tenkt på det lenge, om hvordan det ville bli og om det var mulig. Men med god støtte rundt meg, jeg vet hva slags personer som er med i fotballen på Steinkjer og hva slags verdier de har. I det så fant jeg trygghet i at det kom til å gå fint. Det har gått som jeg håpet og forventet, sier Austmo.

Realiteten er at det er få i norsk fotball - og idrett - som er åpne homofile. Austmo tror at åpenheten rundt temaet ikke er stor nok. Derfor ønsker han at fokuset framover skal være på hvordan man behandler andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.