Jon Knudsen brakk fingeren på trening

17 dager før Norge - Danmark.

DANSKEKAMPEN I FARE: Jon Knudsen brakk en finger på keepertrening i Stabæk i kveld. Dermed står han i fare for å miste både seriestarten neste uke og landskampen mot Danmark lørdag om drøyt to uker. Foto: Erlend Aas, Scanpix
DANSKEKAMPEN I FARE: Jon Knudsen brakk en finger på keepertrening i Stabæk i kveld. Dermed står han i fare for å miste både seriestarten neste uke og landskampen mot Danmark lørdag om drøyt to uker. Foto: Erlend Aas, ScanpixVis mer

(Dagbladet): Landslagskeeper Jon Knudsen brakk fingeren på en keepertrening i Stabæk i kveld - 17 dager før Norges viktige EM-kamp mot Danmark på Ullevaal.

- Et bein som sitter i håndflaten kan ha fått seg et lite rift, skriver Knudsen i en sms til Dagbladet.

Stabæk-trener Jörgen Lennartsson sier litt mer:

- Det skjedde på keepertrening i dag. Jeg vet bare at det er tatt røntgen og bekreftet en skjelettskade i en finger.

Truffet av ball Keepertrener Pål Albertsen forteller at Knudsen uansett ikke skulle spille kveldens treningskamp mot Asker, som Stabæk vant 4-1. I stedet trente han sammen med Albertsen.

- Han fikk en ball som traff fortkjært på fingeren, og den hovnet opp, sier Albertsen til Dagbladet.

Skaden gjør at Knudsen står i fare for å miste kampen mot Danmark. I så fall blir det mest sannsynlig Espen Bugge Pettersen som vokter Norges mål i den viktige kampen på Ullevaal.

- Nytt for meg Dagbladet var i kveld i kontakt med landslagets assistenttrener Ola By Rise, som da ikke kjente til skaden til Knudsen.

- Dette er helt nytt for meg. Jeg snakket med Drillo i ettermiddag, og han kjente heller ikke til det, sier By Riise.

Stabæk spiller hjemme mot Lillestrøm i første runde i Tippeligaen søndag om en drøy uke. Klubben har hentet inn tidligere Haugesund og Molde-keeper Jan Kjell Larsen som ny keeper siden sist sesong.

Jon Knudsen svarte ikke på Dagbladets henvendelser i kveld.