FERDIG I NHL: - Jeg spurte jeg om jeg kunne dra til Europa for å spille, og det aksepterte de, sier Jonas Holøs (høyre) om oppsigelsen i Colorado.Foto: SCANPIX/Christian Petersen/Getty Images/AFP
FERDIG I NHL: - Jeg spurte jeg om jeg kunne dra til Europa for å spille, og det aksepterte de, sier Jonas Holøs (høyre) om oppsigelsen i Colorado.Foto: SCANPIX/Christian Petersen/Getty Images/AFPVis mer

Jonas Holøs har sagt opp i Colorado

Er ferdig som NHL-spiller.

Jonas Holøs er ferdig som NHL-spiller etter å ha brutt kontrakten med Colorado Avalanche.

Sarpingen bekrefter overfor NRK at han er blitt enig med Colorado om å bryte kontrakten.

- Jeg er ikke helt fornøyd med rollen jeg fikk der og det aksepterte de. Muligheten for NHL-spill var ganske langt unna. De ville se yngre spillere og det må jeg akseptere. Da spurte jeg om jeg kunne dra til Europa for å spille, og det aksepterte de, sier Holøs til NRK.

Den norske backen følte ikke at sjansen for å få spilletid i NHL var særlig stor. Ettersom spill i farmerligaen AHL ikke fristet ønsket Holøs heller å prøve seg på høyere nivå i en europeisk ishockeyliga.

Holøs synes ikke at han har mislykkes i NHL, selv om han nå har bestemt seg for å finne seg en ny klubb.

- Jeg føler det gikk bra når jeg spilte, men når de ikke vil spille med meg videre får jeg ikke gjort så mye med det. Jeg må akseptere at de ikke vil ha meg med i NHL.

24-åringen er godt fornøyd med løsningen han og Colorado Avalanche kom fram til.

- Det gikk veldig fort, og jeg er veldig fornøyd med måten klubben behandlet dette på, sier Holøs som ser for seg spill i enten Russland, Sverige eller Sveits framover.

(NTB)