Jonathan hevdet han var 17 år, så ga han fingeravtrykk: - Min mor sier at hun ikke husker

Basketspiller i trøbbel i Canada.

I TRØBBEL: Jonathan Nicola (i midten) hevder mora hans ikke husker hvor gammel han er. Nå er han arrestert for aldersjuks. Foto: Nick Brancaccio / Windsor Star
I TRØBBEL: Jonathan Nicola (i midten) hevder mora hans ikke husker hvor gammel han er. Nå er han arrestert for aldersjuks. Foto: Nick Brancaccio / Windsor Star Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Jonathan Elia Nicola har i flere måneder spilt basketball for en highschool-klubb i Windsor, Ontario. Han har utgitt seg for å være en 17 år gammel gutt, men sannheten viser seg å være en helt annen.

At en 17-åring er 192 centimeter på sokkelesten er ikke nødvendigvis uvanlig, men i dette tilfellet var det litt for godt til å være sant at den talentfulle basketballspillere var tenåring.

15. april i år ble Nicola arrestert etter å ha brukt falskt pass og falsk studentvisum for å komme inn på den videregående-skolen Catholic Central i Canada. I det falske passet sto fødselsdatoen hans oppført som november 1998.

Men da han søkte visum i april, matchet fingeravtrykkene hans en person som søkte visum helt tilbake i 2007, med fødselsdato november 1986. Dersom denne datoen stemmer, vil mannen være 29 år gammel i dag, men alderen til Nicola kan være enda høyere.

Vet ikke sin egen alder Det var da fingeravtrykkene matchet at varsellampene begynte å blinke for myndighetene i Canada, og Nicola ble arrestert like etterpå. Selv hevder han at han ikke vet sin egen alder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer