ENKELT: Gardner fikk stå helt alene, og stanget hjemmelaget i ledelsen. Dermed har Crystal Palace et godt utgangspunkt før returmøtet i Wales. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth
ENKELT: Gardner fikk stå helt alene, og stanget hjemmelaget i ledelsen. Dermed har Crystal Palace et godt utgangspunkt før returmøtet i Wales. Foto: REUTERS/Stefan WermuthVis mer

Jonathan Parr og Crystal Palace tok første stikk

Godt utgangspunkt før returmøtet i Cardiff.

(Dagbladet): Crystal Palace-Cardiff 1-0 (1-0)

Jonathan Parr kan være med på å sende Crystal Palace til sin første ligacupfinale i klubbens historie, og i dag startet nordmannen den første semifinalen mot Cardiff på sin vante venstrebackposisjon.

Han hadde dessverre ikke noen god dag på jobben, og var involvert i flere balltap. Mye av spillet til bortelaget foregikk på nordmannens venstreside i den første omgangen.

Første omgang var likevel preget av få målsjanser. Like før pause fikk midtstopper Gardner stå helt alene på bakerste stolpe etter en stuss fra et Ambrose-frispark. Han gjorde ingen feil, og headet ballen i det tomme målet.

Hjemmelaget fornøyd Etter som tiden gikk i den andre omgangen virket hjemmelaget fornøyd med tingenes tilstand. De brukte tiden på å forsvare sin ledelse, og Cardiff styrte spillet.

I den andre omgangen fikk bortelaget en scoring annullert. Milner headet ballen i buret, men dommer Mike Dean mente at en annen spiller brukte armen i forkant av scoringen.

Cardiff hevet seg betraktelig den siste halvdelen av den andre omgangen, og kjørte på for utlikning. Det ble likevel bare nesten for bortelaget, og Crystal Palace får med seg et godt utgangspunkt før returmøtet i Wales.

Crystal Palace slo som kjent ut selveste Manchester United på veien til semifinalen. Cardiff har på sin side hatt en lettere vei på papiret, men har blant annet slått ut Blackburn.

Ikke vært i finalen tidligere Begge lagene har vært i semifinalen i ligacupen tidligere. Cardiff èn gang i 1966, og Crystal Palace fire ganger, sist i 2001. Likevel har ingen av lagene spilt finale i turneringen.

Returkampen spilles 24 januar, og vinneren over to kamper møter enten Manchester City eller Liverpool på Wembley.

Jonathan Parr spilte hele kampen for Crystal Palace. Steffen Iversen var ikke med i troppen til de blårøde.

SVAK DAG PÅ JOBBEN: Jonathan Parr hadde en svak dag på jobben, og var involvert i flere balltap. Foto: AP Photo/Alastair Grant
SVAK DAG PÅ JOBBEN: Jonathan Parr hadde en svak dag på jobben, og var involvert i flere balltap. Foto: AP Photo/Alastair Grant Vis mer