- Jone har knekket koden i år

Odd tror på historisk medalje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BODØ (Dagbladet): - Jone har endelig knekket koden og blitt en målscorer. Nå tror jeg Odd kan ta medalje, sier trener Dag Eilev Fagermo etter 3-0-seieren over Glimt.

Mannskapet hans utklasset Bodø/Glimt på Aspmyra i kveld, smøg seg (inntil videre) forbi Rosenborg og inntok tredjeplassen på Tippeliga-tabellen.

- Beholder vi den plassen blir vi historiske. Den første seriemedaljen til Odd i moderne tid, sier Fagermo, som måtte se bronsen glippe i siste serierunde i 2011.

Langskudd-kongen I år virker Odd råsterke.

- Hvis jeg husker rett har vi fem seire og to uavgjorte på de sju siste kampene i serien, sier midtbanegeneral Jone Samuelsen til Dagbladet.

Etter å ha utkjempet en målløs og relativt jevn kamp mot skadeforfulgte Glimt i nesten 70 minutter, tok Samuelsen grep.

Han grep sjansen etter at Håvard Storbæk nærmest på åpent mål hadde klinket ballen i stanga. Returen spratt langt ut, Samuelsen plukket opp returen, avanserte i kjent stil - og skjøt i like kjent stil fra 20 meter.

Ballen smøg seg inn i lengste hjørne, ikke helt ukjent det heller.

Mestscorende midtbanespiller - Det har blitt noen sånne i år. I tillegg til - mirakuløst nok - en heading, sier Samuelsen og gliser. Han er 172 cm høy og ikke kjent for sin hodestyrke. Men i år går det meste stang-inn for siddisen.

Etter hans 1-0 scoring gikk Glimt opp i liminga,. Odd ga seg ikke før det stod 3-0.

Gårdagens scoring var Samuelsens sjette i Tippeligaen. Dermed inntok han fjerdeplassen på Tippeligaens toppscorer-liste. De sju som har scoret like mye eller mer, er angrepsspillere.

Hvilket gjør Jone Samuelsen - i en alder av 30 år - til landets mestscorende midtbanespiller i årets Tippeliga.

«Late bloomer» I tillegg debuterte han på det norske landslaget rett før VM - i treningskampene mot VM-nasjonene Frankrike og Russland.

- Det var stort for meg å debutere, selv om vi tapte 0-4. Å spille på Stade de France foran 75.000 tilskuere - det var gøy, sier Jone, som håper å spille en rolle på landslaget i den kommende EM-kvalifiseringen.

- Du fylte 30 år for en ukes tid siden. Og spiller bedre enn noen gang. Er du en «late bloomer»?

- Tja... Jeg har nå spilt endel år i Tippeligaen da. Og vunnet en bronsemedalje med Viking. Men målt i det å prege kamper, og i det å score mål, så er det vel riktig å kalle dette min beste sesong. Jeg løper mye og får igjen for det, sier Samulelsen, som er inne i sin femte sesong for Odd.

Måtte forlate Viking Jone Samuelsen var én av dem som måtte forlate Viking da Åge Hareide overtok som trener.

- De ville lufte stallen. Du får spørre Egil Østenstad (daværende sportslig leder, red.) hva som skjedde. Men det kom et tilbud fra Odd - og jeg havnet i Skien. Det har jeg ikke angret på. Men jeg har ingen vonde følelser overfor Viking, understreker Stavanger-mannen.

Nå opplever han å spille på et Odd-lag som virker langt sterkere enn Viking. Og som kanskje tar den medaljen som Oddrane har hungret etter siden klubbens Tippeliga-comeback i 2000.

- Det vil være historisk for klubben, sier Dag Eilev Fagermo, som vurderer Odds sjanser slik:

- Molde vinner gull. Derimot føler jeg meg ikke trygg på at Strømsgodset tar sølvet. Jeg regner Godset som en konkurrent på linje med Rosenborg. Og så må vi passe på at ikke Vålerenga kommer opp bakfra.

- Seier for egenrekruttering - Hva er hemmeligheten blant Odds suksess i år?

- Hvis vi tar medalje, så er det en seier for spillerutvikling og egenrekruttering. I fjorårets Tippeliga hadde vi 16.000 minutter som ble fylt av spillere fra egne rekker. Aalesund, som kom nærmest oss, lå på 7.000 minutter. Det er denne satsingen vi får betalt for nå. I årets Tippeliga er det mellom fem og ni telemarkinger som starter hver kamp for Odd, sier Dag Eilev Fagermo.

FAKTA

Bodø/Glimt — Odd 0-3 (0-0)
2813 tilskuere
Mål: 0-1 Jone Samuelsen (69), 0-2 Elbasan Rashani (72), 0-3 Ole Jørgen Halvorsen (78).
Dommer: Trond Ivar Døvle, Svarstad.
Gult kort: Herolind Shala, Lars-Kristian Eriksen, Odd.

Lagene:
Bodø/Glimt (4-3-3): Lasse Staw — Thomas Jacobsen, Ulrik Saltnes, Thomas Braaten, Brede Mathis Moe — Papa Alioune Ndiaye, Dominic Chatto, Morten Konradsen (Patrick Berg fra 73.) — Trond Olsen, Abdurahim Laajab (Dane Richards fra 46.), Moustapha Ndiaye (Jim Johansen fra 69.).

Odd (4-3-3): André Hansen — Thomas Grøgaard, Steffen Hagen, Lars-Kristian Eriksen, Jarkko Hurme — Herolind Shala (Frode Johnsen fra 46.), Fredrik O. Jensen, Jone Samuelsen (Fredrik Nordkvelle fra 81.) — Elbasan Rashani, Chukwuma Akabueze (Ole Jørgen Halvorsen fra 60.), Håvard Storbæk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer