- Jone har vært helt rå. Han er den beste spilleren i Tippeligaen

Sier Odd-treneren.

SUPER SESONG:  Odd-spiller Jone Samuelsen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SUPER SESONG: Odd-spiller Jone Samuelsen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

Odd - Brann 4-0 (1-0)

SKIEN (Dagbladet): Odd dundrer videre i Tippeligaen. I går ble Brann satt ettertrykkelig på plass i Skien, og på ny var Jone Samuelsen banens toneangivende spiller for de hvitkledde.

- Jone har vært helt rå denne sesongen. Han er den beste spilleren i Tippeligaen. Det er kanskje bare Vegard Forren i Molde som kan matche ham, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo etter 4-0-seieren.

Tempo og teknikk Han satte i gang angrep. Han var god på gjenvinning. Han hadde fart, tempo og teknikk. 30-åringen fra Rogaland representerer kort og godt høy klasse.

- Han har vært god hele tida for Odd. Men det som gjør ham ekstra merkbar i år, er at han også scorer mål, påpeker Fagermo.

Samuelsen har ni scoringer i Tippeligaen.

- Han har øvd og jobbet med det. I år har han klart å løse floken. Men det skyldes ikke bare at han har øvd. Odd har også blitt bedre innenfor 16-meteren til motstanderen, sier Fagermo.

Nytt uttak Tirsdag tar landslagstrener Per-Mathias Høgmo ut troppen mot Malta og Bulgaria i oktober. Da Norge tapte 0-2 for Italia i den første EM-kvalifiseringskampen, var det mange som stusset over at Høgmo ikke satte innpå Samuelsen da Norge trøblet som mest.

Fagermo sier:

- Jeg både håper og tror at han blir med i troppen denne gangen også. Per-Mathias er flink til å ta ut formspillere fra Tippeligaen. Jone har frekvensen, og han dekker mange rom på banen.

- Bør han starte mot Malta og Bulgaria?

- Det kommer an på alternativene. Jeg skal ikke bestemme det. Men jeg tror helt sikkert at han blir vurdert når han er i så god form som nå.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb så kampen på Skagerak Arena i går. Han har helt sikkert noen ferske inntrykk å formidle om spilleren som har tre A-landskamper til sammen, alle fra i år.

Trivelige dager Odd ligger på en klar sølvplass etter den feiende forestillingen mot Brann. Sølv er jobb nummer én for telemarkingene, i tillegg kommer cupfinalen mot Molde. For tida er det rett og slett trivelige dager på Skagerak Arena.

Fagermo sier:

- Strømsgodset, Rosenborg og Lillestrøm møter hverandre innbyrdes, så vi trenger ikke å ta alle poengene som gjenstår. Vi greier oss med én seier for å ta bronse. For å ta sølv, må vi vinne mer.

Bekymret - Artig å være Odd-trener nå?

- Det har alltid vært artig å være Odd-trener. Jeg liker klubben utrolig godt. Men det er ekstra artig når vi får betalt. Jeg var bekymret da vi måtte selge Fredrik Semb Berge og Elba Rashani i sommer. Men vi har klart å være med utover høsten likevel.

Etter planen forsvinner Herolind Shala som Bosman-spiller etter sesongen. Men Dagbladet forstår det slik at det jobbes i kulissene med å beholde kometen.

Odd styrer mot et overskudd på 10-12 millioner kroner i år. Det gir klubben et viss spillerom.

SUKSESS:  Trener Dag-Eilev Fagermo (til høyre) og assistent Jan Frode Nornes har hatt mye å juble for denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
SUKSESS: Trener Dag-Eilev Fagermo (til høyre) og assistent Jan Frode Nornes har hatt mye å juble for denne sesongen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer