Jones angriper OL-sjefen

Anklager Jaques Rogge for utvitenhet.

(Dagbladet.no): Marion Jones, verdens raskeste kvinne, er i hardt vært for tida. Hun er koblet til doplaboratoriet i California og under hardt press fra USAs antidopingbyrå (USADA), blant annet på grunn av tvilsomme notater i sin egen dagbok.

Det får stadig flere idrettstopper til å spå at karrieren er over, skriver The Guardian i dag.

I tillegg er humøret stadig dårligere foran kveldens GP-stevne i Tsjekkia. Sprintdronningen reagerer kraftig på at IOK-sjef Rogge har gått ut betegnet hennes kobling til THG-laben som «dum».

- Hvis han (Rogge) vil sette seg ned med meg, så skal jeg forklare ham situasjonen og forholdet. En mann i hans stilling burde ikke komme med uvitende kommentarer om situasjoner han vet lite om. De eneste som vet er meg selv, USADA og myndighetene, sier Jones.

Sprinteren har aldri avlagt en positiv dopingprøve, og varsler søksmål om hun nektes OL-start i Aten.

- Jeg har bedt om, og tryglet, USADA om å teste på nytt alle prøver de har. Jeg lover dere at det blir negative prøver. Jeg er 100 prosent sikker på at ingenting i karrieren min som bekymrer meg, sier Jones.

Men trådene som binder henne til Balco-laben er godt synlige. Jones' sjekk på omlag 40 000 kroner har havnet på labeier Vicor Contes konto.

Og USA-sprinter Kelli White er allerede utestengt etter at hun innrømmet bruk av THG fra Balco siden 2000. Det finnes også påstander fra FBI om at Jones' samboer Tim Montgomery står på kundelista til dopinglaben.

- Jeg har ingenting å skjule, sier Jones.

TRIPPEL OL-MESTER:</B> Marion Jones vant 100 m, 200 m and 4x400 m i Sydney-OL. Nå kjemper hun hardt for å få forsvare titlene i Aten.
PROVOSERER:</B> Jacques Rogge kritiserer Jones' koblinger til doplaben i USA. Og får svar.