Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jones' femte gull - med bismak

De amerikanske jentene var suverene da de løp inn til 4 x 100 meter-gull under VM i friidrett lørdag. Marion Jones var halvfornøyd ankerkvinne.

Hun forlater mesterskapet som den som skulle vinne tre gull, men som mislyktes på 100 meter. Der slo ukrainske Zhanna Pintusevitsj-Block til, og detroniserte sprintdronningen, som ikke hadde tapt på distansen siden 1997.

- Alt i alt må jeg si at dette mesterskapet har vært lærerikt. Jeg kom hit for å hente tre gullmedaljer, men det skjedde ikke. Slikt lærer man av. Men jeg er utrolig glad for å ha fått to, sa Jones.

Lørdag løp hun sisteetappen da USA klokket inn til årsbeste i verden med 41,71 på 4 x 100 meter. Dermed er hun på delt førsteplass gjennom friidrettens VM-historie sammen med landskvinnen Gail Devers.

Begge har fem gullmedaljer.

Enkelt

Kelli White løp førsteetappen for USA, deretter overtok Chryste Gaines og Inger Miller før Jones avsluttet forrykende.

- Min jobb var enkel. De andre hadde allerede gjort grovarbeidet. Men jeg er utrolig glad for å reise herfra med denne seieren. Det var godt å være på toppen igjen, for det er på tide, sa Jones.

USAs gjenerobring av 4 x 100 meter-tronen ble godt hjulpet av at Bahamas, som slo både Jamaica og USA i OL i fjor, ikke kunne stille lag. For få utøvere gjorde at tittelforsvareren aldri kom til forsøksheatene en gang.

At Jones var suveren på sluttetappen, var bare en bekreftelse av formen hun viste på 200 meter tidligere i mesterskapet. Nå har hun VM-gull fra 100 meter i 1997 og 1999, samt 4 x 100 meter i 1997. I tillegg til de to fra Canada.

Flere fornøyde

Men Jones var langt fra den eneste i laget som var godt fornøyd med seieren lørdag. Chryste Gaines var sammen med Inger Miller de eneste som løp alle kvalifiseringsheatene og finalen, og jublet over revansjen fra Sevilla i 1999.

Da kom USA på fjerdeplass etter å ha bommet på vekslingene. Denne gang gikk alt smertefritt, til tross for at de fire vinnerne kun hadde én trening bak seg.

- Jeg visste vi skulle klare å vinne gullet tilbake. Alt vi måtte gjøre var å løpe fort, og få levert pinnen. Det kunne nok blitt enda bedre hadde vi trent sammen en måned. Men i dag var det nær perfekt, sa Gaines.

Tyskland tok sølvet på distansen med 42,32, mens Frankrike fikk bronse på 42,39.

Det var Frankrikes første medalje i mesterskapet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media