- Jones fortjener medaljene sine

Fordi konkurrentene også var dopet, sier BALCOs grunnlegger.

(Dagbladet.no): Etter en lang periode med fokus på doping i sykkelsporten, eksploderte en av de verst tenkelige dopingskandalene friidretten kunne få.

Marion Jones innrømmer nå at hun dopet seg til statusen som verdens raskeste kvinne - alt var løgn og juks. Nå risikerer hun å miste alt.

Men ikke alle er enige i at det er rett. For eksempel får Jones støtte fra en tidligere fiende.

BALCO-støtte

Grunnleggeren av Bay Area Laboratory Co-Operative (BALCO), doplaben som blant andre Jones var tilknyttet, mener nemlig at hun bør få beholde medaljene sine.

Og årsaken er ikke akkurat oppløftende for dopingjegerne.

- Jeg tror de fleste av konkurrentene hennes i 2000, gikk på prestasjonsfremmende midler. Derfor synes jeg hun fortjener medaljene sine, sier Victor Conte til USA Today.

- Er ingen dårlig person

GULL: Denne medaljen, OL-gullet fra 100-meteren ui Sydney i 2000, er en av medaljene Marion Jones risikerer å miste. Foto: JERRY LAMPEN/REUTERS/SCANPIX
GULL: Denne medaljen, OL-gullet fra 100-meteren ui Sydney i 2000, er en av medaljene Marion Jones risikerer å miste. Foto: JERRY LAMPEN/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Forsvaret hans er særlig oppsiktsvekkende fordi han ble saksøkt for 25 millioner dollar av Jones, nettopp fordi han påsto at hun var dopet.

- Jeg synes synd på Marion og de andre utøverne som ble straffet for sin tilknytning til BALCO. Marion er ingen dårlig person, mener Conte. 

- Hun er en person som, i likhet med meg sjøl, gjorde en feil. Nå må hun takle konsekvensene for sine dårlige valg, legger han til. Det siste har han i det minste rett i.

MED BØYD NAKKE: Marion Jones er strippet for all ære som idrettsutøver. I stedet var hun en simpel juksemaker og løgner.
TETTE BÅND: BALCO-grunnlegger Victor Conte holder opp et signert bilde av Marion Jones i 2003.