Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jones frikjent

B-prøven var negativ.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sprinteren Marion Jones har den siste måneden kjempet mot dopinganklager etter at hun testet positivt for det prestasjonsfremmende stoffet EPO. I dag kom resultatet av B-prøven: Negativ. Marion Jones er fri fra anklagene.


- Jeg er i ekstase. Jeg ha alltid holdt fast på at jeg aldri har tatt prestasjonsfremmende stoffer, og jeg er glad for at det nå er vitenskapelig bevist, sa Jones i en pressemelding, skriver nyhetsbyrået AP.

Det var 18.august at det ble kjent at Jones hadde avlagt positiv dopingprøve. Ettersom B-prøven var negativ, kan den kjente sprinteren nå komme tilbake i idretten.

- Jeg er kjempeklar for å komme tilbake på banen, sier Jones.

Ifølge regelverket skal ikke dopingtesten offentliggjøres før B-prøven er analysert. Slik praksis er i dag, blir de fleste tester offentliggjort etter at A-prøven er gokjent «positiv». En av Jones advokater - Howard Jacobs - mener dette er hårreisende.


- Denne saken er et perfekt eksempel på hvorfor trenden der resultatet av A-prøven lekkes til pressen er en forferdelig ting, sier Jacobs.

- Hele greia skulle ha blitt vært anonymisert. Marion skulle ha fortsatt å konkurrere og ingen skulle ha visst om det.

NEGATIV B-PRØVE: Marion Jones kan igjen konkurrere. Her fra Sydney OL i 2000. Foto: SCANPIX
NEGATIV B-PRØVE: Marion Jones kan igjen konkurrere. Her fra Sydney OL i 2000. Foto: SCANPIX Vis mer
image: Jones frikjent