- Jones kjøpte steroider

Verdens beste sprintektepar beskyldes for doping.

Marion Jones og Tim Montgomery beskyldes av San Francisco Chronicle for å ha kjøpt anabole steroider. Jones vant tre OL-gull i Sydney, mens Montgomery er verdensrekordholder på 100 meter.

Ifølge avisen fikk Jones og Montgomery steroider fra Victor Conte, som er leder for BALCO-laboratoriet som står sentralt i en dopingskandale som er under opprulling i USA.

De skal ha fått steroidene i bytte for positive uttalelser om et kosttilskudd BALCO markedsførte. Ifølge New York Times er det imidlertid også dukket opp en sjekk på 7350 dollar skrevet ut fra Jones' konto til Conte, som kan bli ugrei å forklare.

BALCO distribuerte det såkalte «designersteroidet» THG som flere utøvere testet positivt på i fjor, og er også mistenkt for å ha supplert en rekke framtredende idrettsfolk i ulike idretter med forbudte stoffer.

Jones ble innkalt som vitne da en storjury skulle vurdere bevisene mot Conte og hans medtiltalte.

Benekter alt

Joseph Burton, som er Marion Jones' advokat, tilbakeviser påstandene i San Francisco Chronicle.

- Enten lyver Victor Conte, eller så er han på en eller annen måte presset til å si noe som ikke er sant. Dette er sverting av verste sort. Marion Jones har aldri tatt prestasjonsforbedrende stoffer, sa han.

En annen av hennes advokater, Rich Nichols, hevder at sjekken New York Times viser til aldri ble signert av sprinteren.

- Jeg er 110 prosent sikker på at det vil bli slått fast at Marion aldri undertegnet den sjekken, sa han.

Marion Jones løp to amerikanske landslag inn til seier i Penn Relays i Philadelphia lørdag. Hun sa at hun av hensyn til rettsprosessen ikke kan uttale seg om sitt forhold til Conte, men avviste kategorisk at hun har skrevet ut noen sjekk til BALCO-sjefen.

(NTB-DPA)

AVVISER ALT:</B> Via sin advokat feies beskyldningene bort av Marion Jonen og Tim Montgomery.