Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jones klar for United

Klubbene bekrefter.

BLIR LAGKAMERATER: Phil Jones (t.h.) blir Manchester United-spiller de neste fem årene. Her i duell med sin kommende lagkamerat Nani.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES
BLIR LAGKAMERATER: Phil Jones (t.h.) blir Manchester United-spiller de neste fem årene. Her i duell med sin kommende lagkamerat Nani.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

(Dagbladet): Etter en hektisk uke med flere uventede vendinger, kan Phil Jones kalle seg Manchester United-spiller de neste fem årene.

Det bekrefter både hans nye og forhenværende arbeidsgiver, Blackburn, på sine hjemmesider mandag ettermiddag.

Forsvarstalentet, som har blitt lansert som en framtidig engelsk landslagskaptein, valgte de regjerende seriemesterene på bekostning av Arsenal, Tottenham og Liverpool.

- Manchester United er henrykte over å kunne annonsere at klubben har kommet til enighet med Blackburn Rovers om en overgang for Phil Jones. Spilleren gjennomgikk en legesjekk i Manchester forrige uke, og har skrevet under en femårskontrakt. Overgangen vil bli fullført når spilleren returnerer fra landslagsoppdrag, heter det i en uttalelse på manutd.com.

19-åringen spiller U21-EM i Danmark, men fikk unna det nødvendige papirarbeidet før han sluttet seg til den engelske troppen torsdag.

- Selv om vi inderlig skulle ønske at han ble værende hos oss - vi har gjort alt som står i vår makt til å overtale ham - er det til slutt opp til Phil å følge hjertet sitt. Vi er strålende fornøyd med bidragene han har gitt oss, og vi ønsker ham det aller beste for framtida, skriver Blackburn.

Rekordsalg Jones, som er fra Lancashre, har vært i Rovers siden han var ti år gammel. Han skrev sin første profesjonelle kontrakt med klubben sommeren 2009, og fikk sin debut i Ligacupen i september samme år.

Siden han fikk ligadebuten mot Chelsea i mars i fjor har han vært fast på laget, både på midtstopperplass og på sentral midtbane. Han har også etablert seg som førstevalg i midtforsvaret på det engelske U21-landslaget sammen med Chris Smalling, som han nå blir lagkamerat med på Old Trafford.

Jones rakk å få med seg 40 kamper førstelagskamper før overgangen Blackburn omtaler som et «potensielt rekordsalg». I så måte betyr det at totalrammen overstiger 17,5 millioner pund som Manchester City betalte for Roque Santa Cruz i 2009.

PS! Mens Jones er på vei inn dørene på Carrington, er fjorårets sjokkovergang Bébé på vei ut. Portugiseren er nå på det nærmeste klar for et utlån til den tyrkiske storklubben Besiktas, med muligheter for at overgangen kan bli gjort permanent.