Jones-saken avbrutt

Rettssaken mot tidligere Southampton-manager David Jones, som er tiltalt for seksuelle overgrep mot unge gutter, ble stoppet i dag fordi et nøkkelvitne avslo å møte i retten.

Dommeren påla juryen å erklære Jones ikke skyldig i fire av de 14 tiltalepunktene, og aktor vil ikke sette seg imot forsvarernes begjæring om at juryen sendes hjem.

Aktoratet vurderer nå hva man vil gjøre videre.

Vitnet som nektet å møte var den som først anmeldte Jones. Senere sto flere andre fram med beskyldninger, og i alt er det altså 14 tiltalepunkter mot fotballtreneren som fra 1986 til 1990 arbeidet ved et hjem for gutter med atferdsproblemer.

44-åringen, med fortid som forsvarsspiller i Everton og Coventry, har erklært seg ikke skyldig i tiltalepunktene, deriblant 10 tilfeller av utuktig omgang og tre av legemsbeskadigelse mot i alt fire gutter.

Firebarnsfaren ble arrestert i juni 1999 og siktet i september samme år, mens han var manager i Southampton. Glenn Hoddle etterfulgte ham i den jobben i januar i år.

Vitnet som skulle ha møtt i retten tirsdag ringte en sosialarbeider og sa at han ikke var villig til å innta vitneboksen. Han hadde vært til stede i retten flere dager og ikke gitt noen antydning om at han hadde fått kalde føtter.

(NTB)