Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jones saksøker Conte

Marion Jones saksøker BALCO-sjefen Victor Conte for ærekrenkelser med krav om 25 millioner dollar etter at han beskyldte henne for doping.

- Conte har falskt og ondskapsfullt anklaget Jones for å bruke prestasjonsfremmende dopingmidler, skriver friidrettsstjernens advokater i søksmålet som ble levert inn i San Francisco onsdag.

- Hans vendetta mot Jones har sine røtter i hans gjentatte mislykkede forsøk på å opprette et profesjonelt forhold til henne. Det virker som han er villig til å si og gjøre hva som helst for å ødelegge hennes karriere og rykte.

Conte er sjef for det beryktede BALCO-laboratoriet som skal ha utviklet og distribuert dopingmidler til en rekke framtredende idrettsstjerner i flere idretter, blant dem friidrett og baseball.

Selv om Conte er tiltalt for å ha distribuert dopingmidler og risikerer inntil to år i fengsel, fortalte han nylig i et TV-intervju og et intervju med et idrettsblad at han hjalp utøvere å dope seg og at han selv så Jones injisere steroider.

Conte gjentok beskyldningene etter at søksmålet ble levert onsdag.

- Dette er bare et PR-stunt fra en desperat kvinne som har brukt dopingmidler regelmessig gjennom sin karriere. Jeg ser fram til rettens behandling av søksmålet med stor ro. Jeg står ved alt jeg har sagt. Jeg snakker sant, Marion lyver, sa han i en e-post til nyhetsbyrået Reuters.

Den tredoble OL-mesteren Jones har innrømmet at hun brukte et lovlig kosttilskudd Conte forsynte henne med i årene 1999 til 2001, men har på det sterkeste benektet at hun brukte steroider. Hun hevder at hun fikk Conte som fiende da hun avslo å delta i markedsføringen av kosttilskuddet.

Jones\' advokater mener at 25 millioner dollar (drøyt 150 millioner kroner) utgjør mulig tap av inntekter fra konkurranser, sponsorer og reklameoppdrag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media