Jones til Bislett

Marion Jones er en av stjernene som kommer til Bislett Games.

I dag ble det klart at stjerneutøverne Marion Jones, Jonathan Edwards og Hicham El Guerrouj kommer til Golden League-stevnet på Bislett stadion 28. juni.

Det mener visepresidenten i Norges Fri-idrettsforbund Svein Arne Hansen er grunn god nok til å kalle stevnet det beste noensinne.

- Vi har aldri opplevd å få nei fra noen vi vil ha i disse Golden League-stevnene, og heller ikke denne gangen har vi fått negative tilbakemeldinger. Jeg er sikker på at dette stevnet blir det beste noen gang, sier Hansen til NTB.

Svein Arne Hansen vil ikke røpe hvilke andre stjerner som er aktuelle for årets Bislett Games, men bekrefter at kjente norske navn som Marius Bakken, Andreas Torkhildsen, Quincy Douglas, John Ertzgaard og Ketill Hanstveit er påmeldt.

- Vi ønsker ikke å betale store summer for stjerner som ikke er i form. Maurice Greene koster for eksempel veldig mange penger å få hit, men han har foreløpig ikke vist noe stort, sier Hansen.

- Hvor mye koster det å få en stjerne som Marion Jones til Bislett Games?

- Det koster j... mange penger, noe mer ønsker jeg ikke å si, fortsetter Hansen.

Han tror det er liten mulighet for verdensrekorder på Bislett 28. juni.

- Nivået er blitt veldig høyt og dette minsker sjansene for verdensrekord. Men det er en viss sjanse på 5.000 meter for kvinner. Gunhild Halle Haugen skal være med, men hevder seg nok ikke i tetsjiktet, tror Hansen.

  • I løpet av ti dager vil Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) bestemme om Bislett-Alliansen får arrangere Golden League-stevner i de tre neste årene.

    (NTB)