Jones til semifinale med mesterskapsrekord

Marion Jones satte ny mesterskapsrekord i VM-kvartfinalen på 100 meter i kveld. Med 10,76 sekunder, som også er årsbeste i verden, cruiset hun gjennom det fjerde heatet.

Ingen var i nærheten av den amerikanske superfavoritten, som er innstilt på å løpe enda raskere hvis det blir nødvendig.

- Denne banen er rask, og nå er det verdensmesterskap det det skal være. Vi er godt i gang, og jeg er på plass. Det er bare det som teller for meg nå, sa Marion Jones etter oppvisningen i kvartfinalen.

Hun løp så elegant og avslappet at det var en fryd å se på, og så knuste hun da også konkurrentene. Etter de to løpene lørdag styrket hun bare favorittstempelet sitt. Marion Jones har tatt mål av seg til å klare fire gullmedaljer, og er godt i gang.

Lørdag formiddag kvalifiserte hun seg også greit til finalen i lengde. Hun var ikke den som hadde det lengste hoppet, men det betyr ikke noe. Det er i finalen det gjelder å være best.

Liv og røre

- Det var ikke spenningen som gjorde at jeg fikk en tjuvstart i kvartfinalen. Alt bråket på banen må ta skylden for det. Jeg hørte rett og slett ikke skuddet særlig bra, sa Marion Jones.

- Foreløpig er det vel ingen grunn til å snakke for mye om tidene vi oppnår, men jeg er temmelig sikker på at jeg skal klare å løpe bedre enn jeg gjorde i denne kvartfinalen hvis det blir nødvendig, sa hun.

Inger Miller og greske Ekaterini Thanou løp begge på 10,86 i sine kvartfinaler, men ble grundig slått på tid av Jones. Thanou satte ny gresk rekord og var selvsagt strålende fornøyd, men likevel var det Inger Miller som jublet mest av alle.

- Jeg visste at jeg kunne løpe godt, og jeg var sikker på at jeg skulle sette ny personlig rekord snart, men det er jo bare stort at det skjer her i VM, sa hun, hoppende opp og ned av glede hele tiden mens hun ble intervjuet.

Dopingrykter

Kvartfinalene på 100 meter lørdag kveld ble avviklet uten sensasjoner. Favorittene gikk greit videre til søndagens semifinale.

I heatet til Marion Jones stilte verken russiske Jirina Privalova eller srilankiske Susanthika Jayasinghe opp, uten at det ble gitt noen grunn til det.

Lørdag formiddag ble det også klart at tyske Heike Drechsler har trukket seg fra mesterskapet. For den tyske superstjernens del ble det oppgitt at skade er årsaken, men dopingryktene begynte likevel å løpe med en gang det ble kjent at hun hadde kastet inn håndkleet.

(NTB)