FORNØYD: Vikings trener Kjell Jonevret var i kjempehumør etter 4-0 over AaFK. Magne Hoseth (t.v.) fikk aldri ta del i seiersfesten. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FORNØYD: Vikings trener Kjell Jonevret var i kjempehumør etter 4-0 over AaFK. Magne Hoseth (t.v.) fikk aldri ta del i seiersfesten. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Jonevret: - Vi har ingen profiler, kun Magne Hoseth, men han får ikke spille

Tror Viking unngår ny kollaps.

ÅLESUND (Dagbladet): Det svinger virkelig i Viking under Kjell Jonevret ledelse. Klubben har vekslet mellom å være blant Tippeligaens beste og verste formlag. Etter en svak start på sesongen, er de nå blant de mest formsterke igjen.

Med 19 poeng og 4. plass etter en tredjedel av sesongen er rogalendingene meget fornøyde.

- Det er synd at sesongen ikke er over nå, for en topp 4-plassering hadde vært veldig bra, sier Jonevret til Dagbladet.

Også i fjor hadde han et ønske om at sesongen skulle avsluttes etter triumfen på Color Line Stadion. I fjor dro Viking nemlig fra Ålesund med serieledelse. I år drar de fra samme sted med en nesten like imponerende plassering.

- Er det ikke her i Ålesund de snakker om coaching i verdensklasse? Det er det jeg prøver på her, spøker den joviale svensken med referanse til Kjetil Rekdals utsagn etter cupfinaleseieren over Jonevrets Molde i 2009.

I går kjørte AaFK lenge over Viking, men siddisene viste dødelig effektivitet og vant utrolig nok 4-0.

- I fjor gjorde vi en mye bedre kamp, men vant kun 2-1. Selv om vi vant 4-0 i årets oppgjør, var vi ikke like gode som i fjorårets oppgjør, sier Viking-treneren.

- Men vi hadde marginene med oss. Vi er i den såkalte flytsonen, slik som vi var på samme tid ifjor.

Har lært Selv om Viking var serieleder etter triumfen i Ålesund i fjor, sprakk de fullstendig og havnet kun ett poeng foran 13. plassen.

Det har ikke Jonevret glemt.

- Vi har kun spilt en tredjedel av sesongen og kan ikke ta av nå. Vi har tatt lærdom av fjoråret. Jeg tror vi er bedre rustet til å stå løpet ut denne sesongen, sier han.

- Hvorfor det?

- Vi har en sterkere og bredere stall nå. Vi har klassespillere på benken, som gir kamp om plassene. Det hever nivået på trening, som igjen hever nivået på kamp.

For øyeblikket holder foreløpig ubeskrevede blad som Samuel Adegbenro, Karol Mets og Anthony Soares kjente navn som Magne Hoseth, Vidar Nisja, Steinthor Thorsteinsson og Jon Dadi Bödvarsson på benken.

- Vi får ikke så mye spalteplass i de store mediene. Vi har ingen Pål André Helland eller slike profiler som stikker seg ut. Vi er et kollektiv med normale og jevnt gode spillere. Hoseth er kanskje den som skiller seg ut en som en profil, men han får ikke spille. Han holder seg unna overskriftene så lenge han er på benken, sier Jonevret og ler.

- Noen av de største navnene er på benken nå, men de vil få spilletid etter hvert. Det er ikke noe klaging i Viking. Vi støtter hverandre. De som ikke spiller, støtter de som spiller. Deres sjanse kommer.

Berisha-show En som kan stå frem som en Viking-profil, er Veton Berisha. I går noterte han seg for to scoringer og to assist.

- Det er veldig kjekt når det løsner. Vi må sørge for at vi ikke sprekker slik som i fjor, sier Valons lillebror til Dagbladet.

- Det ser veldig bra ut nå. Vi må bare kjøre på nå som vi er i flytsonen, sier Berisha.

I tillegg til å være i flytsonen, er Viking også i rød økonomisk sone.

- Den økonomiske usikkerheten er litt vanskelig. Kanskje vi må selge noen i sommer, avslører Jonevret.

- Klubben må ta et standpunkt. Hvis målet er å være topp 4, må vi satse etter det. Vil vi være et topplag, eller skal vi tenke som Sogndal og være fornøyde med å holde oss? spør svensken i retning ledelsen.

Hemmelighetsfull Berisha Berisha er blant dem som kan forsvinne. Kontrakten hans går ut om en drøy måned.

- Jeg håper på en snarlig avklaring. Jeg har ikke noe imot å fortsette i Viking ut sesongen nå som vi har noe så bra på gang. Jeg stortrives her, spesielt nå som vi vinner mange kamper, sier 21-åringen.

- Jeg vil naturligvis prøve meg utenlands, men kanskje kan jeg gjøre meg mer attraktiv av å gjøre en god sesong for Viking, sier Berisha.

Han ønsker ikke å dele sin personlige målsetning.

- Jeg har sagt til assistenttreneren min hvor mange mål jeg skal score i år. Jeg vil ikke si antallet, men jeg ligger godt an, sier Berisha og smiler.

Jonevret er klar på at han ønsker å beholde Berisha.

- Vi har ikke gitt opp å beholde Veton. Det ser ut som at han nyter livet her. I Viking kan han fortsette å utvikle seg, håper Viking-treneren.