Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

Jonevret ferdig i Molde - Rösler overtar

- Det er kjempetrist, sier svensken.

||| MOLDE/OSLO (Dagbladet): Sølvlag i fjor, nedrykkskandidat i år.

I dag måtte Molde-trener Kjell Jonevret ta konsekvensen av den miserable sesongen og forlate sin stilling, etter at laget i går spilte sin tiende seriekamp på rad uten seier.

- Vi er blitt enige med Kjell Jonevret om at hans avtale termineres med øyeblikkelig virkning, sier klubbformann Erik Berg.

Uwe Rösler overtar treneransvaret ut sesongen, og får med seg Gunnar Halle som assistent. Duoen samarbeidet også både i Lillestrøm og Viking.

- Vi ønsker en kortvarig løsning. Da var Uwe én av tre, fire kandidater, sier Berg.

Romsdalingene ble passert av Hønefoss på tabellen, og ligger nå på kvalifiseringsplass med bare 20 poeng på 22 kamper.

- Klubben har hatt og har høye sportslige ambisjoner, som ikke er blitt innfridd. Da er en naturlig konsekvens at Kjell fratrer stillingen, sier klubbformannen.

Jonevret snakket med fast og klar røst i starten, men kjempet mot tårene etter hvert.

- Jeg har ledet Molde i 179 kamper. Det er kjempetrist å slutte på denne måten, men det har ligget i luften. Det har ikke gått etter forventningene. Jeg synes ikke jeg og Erling Moe (assistenten) har vært altfor preget av dette, vi har holdt fokus, og folk rundt har forsøkt å kvalitetssikre, sier Jonevret.

Foran denne sesongen var målet til Molde å ta et steg opp fra fjoråret, og vippe Rosenborg ned fra tronen. I stedet er det blitt en kamp mot nedrykk.

- I år skulle vi ta gull, og det ble i tøffeste laget. Panikken har spredt seg. Klubben er 100 år neste år, og det er en frykt for at vi havner i Adeccoligaen. Om jeg var i deres situasjon ville jeg hatt en viss forståelse for det argumentet, sier Jonevret.

- Jeg er utrolig stolt over de fire årene jeg har vært her, og jeg forlater Molde med rak rygg. Det var sol den dagen jeg kom, sol i dag og mye regn imellom. Jeg har vært med på å bidra til at klubben er annerledes. Vi oppfattes positivt ute på reise.

Så seint som i går forsikret direktør Tarje Nordstrand Jacobsen til TV 2 at Jonevret hadde «full tillit» i Molde. Nok en gang viste det seg at de ordene gjerne betyr det stikk motsatte.

- Dette er ikke slutten, men begynnelsen på noe nytt. Jeg ser fram mot å fortsette som trener et annet sted. Jeg vil takke for tiden jeg har hatt her, jeg håper vi sees igjen en annen plass, sier han.

Jonevret hadde heltestatus i Molde etter fjorårssesongen, der laget på sitt beste spilte landets beste angrepsfotball anført av Makhtar Thioune, Mame Biram Diouf og Pape Pate Diouf.

Men Biram Diouf forsvant til England, mens de andre har gått langtidsskadet og ikke vært i nærheten av å leve opp til fjorårets standard.

- Vi har ikke det mannskapet som skulle til for å spille som i fjor, sier Jonevret, som ikke tror gårsdagens 0-1-tap for Vålerenga ble avgjørende for at han fikk sparken.

- Jeg tror ikke det hadde spilt noen stor rolle uansett hvordan det gikk i går, det var ei tå som avgjorde. Jeg har vært forberedt på at det kunne skje, men hadde ikke begynt å pakke.

Gunnar Halle sier til Dagbladet at han ble kontaktet i går kveld.

- Deretter snakket jeg med Uwe. Det har gått fort i svingene. Nå har vi 14 dager på oss før neste kamp, og det er veldig greit. Da får vi jobbet litt med hvordan vi skal spille i de neste kampene, i stedet for å hoppe på midt i uka og ha kamp søndag. Vi vet de er gode spillere, de har bare ikke fått det ut i det siste. Vi skal få fram trua på at de er mer enn gode nok til å klare det, men vi må gjøre det sammen. Da har vi en god mulighet til å holde plassen, sier Halle.

I morgen leder de nye trenerne laget for første gang på trening.

- Kan du love supporterne at dere overlever i Tippeligaen?

- Vi skal gjøre alt vi kan, sammen med spillerne, sier han.

Dagbladet kommer med mer.