Jonevret har bare vunnet på Moldes stadion

Men den nye MFK-treneren har bare vært der som motstander.

- Jeg har bare vunnet på Moldes stadion, sier svenske Kjell Jonevret (44) som i dag skrev under en treårskontrakt som ny Molde-trener.

Da han spilte på Viking fra 1988-90 vant Viking alle kampene. Nå vil han fortsette seiersrekken - som Molde-trener.

Jonevret avsluttet sitt engasjement som sjeftrener i Djurgården sist fredag. Allerede 4. januar er han klart til å starte arbeidet med å få Molde opp i eliteserien igjen. Resepten er hardt arbeid, tror Jonevret. Samtidig er det hans mål å gi spillerne trygghet og samtidig vil han gjøre det kjekt å komme på trening.
- En kapasitet
Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen tror klubben har sikret seg en kapasitet og en ressurs ved å sikre seg Jonevret. Svensken har de to siste årene ledet Djurgården i Allsvenskan. På disse årene er det blitt ett seriemesterskap og to cupmesterskap, og i tillegg kvalifiseringskamper for mesterligaen.

Han spilte for Viking i tre sesonger og var med på å slå Molde i de to jevne cupfinalene i 1989.

Han har utenom fotballen arbeidet som eiendomsmekler, men ifølge eget utsagn på Aker stadion i dag, har han ikke eid egen leilighet på mange år. Nå legger han storbylivet bak seg, skaffer seg en leilighet og flytter til Molde. Litt av en overgang vil mange hevde.

- Det har tatt på kreftene å være i Djurgården. Nå skal jeg ned på gressmatta igjen. Det skal bli kjekt - og det skal bli godt å forlate storbyen. Det passer meg bra, sa Jonevret på pressekonferansen.


Bare svensk
Der fikk han spørsmål om hva han ville gjøre annerledes enn forgjengeren Arild Stavrum.

- Jeg vil i alle fall snakke mye mer svensk enn ham, var svaret.

Om han vil gjøre som i Djurgården og legge om til 4-3-3 vil han foreløpig ikke svare på.

- Jeg kjenner mange av spillerne, men ikke godt nok. For å spille 4-3-3 må en klubb ha spillere som passer til en slik formasjon, sier han.

KLAR FOR MOLDE: Moldes nye trener Kjell Jonevret (t.v.) presenteres av klubbdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen.
KLAR FOR MOLDE: Moldes nye trener Kjell Jonevret (t.v.) presenteres av klubbdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen. Vis mer

Han er klar på at han kommer til å bosette seg i Molde og at han tenker langsiktig. Molde har imidlertid ikke spent opp et sikkerhetsnett for seg selv, om det skulle vise seg at Jonevret ikke får klubben opp i toppserien på første forsøk.

- Mitt første mål er å slå Sogndal i den første kampen. Dernest skal vi arbeide videre mot et opprykk, sa svensken.

Og på pressekonferansen var det ikke vanskelig å merke at deltakerne var godt fornøyd etter høstjakten. Etter mange bomturer var de tydeligvis godt fornøyd med byttet til slutt.

(NTB)