- Jonevret kan få sparken i dag

Molde har innkalt til pressekonferanse 11.30.

LEVER FARLIG: Molde-trener Kjell Jonevret kan være ferdig i klubben. Både før og etter kampen mot Vålerenga i går satt styret i møter. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Scanpix
LEVER FARLIG: Molde-trener Kjell Jonevret kan være ferdig i klubben. Både før og etter kampen mot Vålerenga i går satt styret i møter. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Kjell Jonevret var én av tre nominerte til prisen som årets trener i norsk fotball i fjor høst.

Nå kan svenskens tid i Molde være historie, skriver lokalavisa Romsdals Budstikke i dag.

Både før og etter 0-1-tapet hjemme mot Vålerenga i går kveld, som sendte klubben ned på kvalifiseringsplass i Tippeligaen, skal styremedlemmer i Molde Fotball AS og Molde Fotballklubb ha sittet i møter angående trenerens framtid.

I morgentimene kom meldingen om at klubben har innkalt til pressekonferanse klokka 11.30.

«Molde Fotballklubb innkaller herved til pressekonferanse på Aker Stadion klokken 11.30 i presserommet i 1 etg. Ingen henvendelse vil bli besvart i forhold til saken før pressekonferansen», heter det i den korte meldinger, underskrevet av markedsdirektør Jan A. Byttingsvik.

Direktør Tarje Nordstrand Jacobsen opplyste i går til TV 2 at Jonevret har kontrakt et år til, og at han har full tillit fra styret. Romsdal Budstikke hevder altså det ikke er tilfelle.

Avisa skriver at styreleder Leif-Arne Langøy ble observert i lange samtaler med flere andre styremedlemmer i løpet av gårsdagen. På spørsmål om Jonevret har full tillit svarer han «ingen kommentar» - og legger til at det er standardsvaret hans på den type henvendelser fra journalister.

- Var Kjell Jonevrets stilling tema for ledelsen før eller etter kampen mot Vålerenga?

- Ingen kommentar, men vi gjør nok jobben vår, svarer Langøy.

Molde har slitt tungt gjennom hele sesongen, med langtidsskader på nøkkelspillere som Makhtar Thioune, Pape Pate Diouf og Christian Steen. I tillegg har savnet etter fjorårets toppscorer Mame Biram Diouf vært svært merkbart.

Fjorårets sølvvinner er nå uten seier på sine 10 siste kamper i Tippeligaen.

Jonevret selv er ikke bekymret for å miste jobben.

- Om jeg er rett mann, vet jeg ikke, det får du nesten spørre andre om. Men jeg legger all min kraft i at Molde skal vinne fotballkamper og skal krige som faen helt til noen eventuelt sier at jeg ikke passer til å gjøre denne jobben lenger. Jeg er ikke bekymret for min egen del, men synes synd på spillerne, sier han til Romsdals Budstikke.

Romsdals Budstikke skriver at tidligere LSK- og Viking-trener Uwe Rösler er aktuell som erstatter, i første rekke som en redningsmann ut sesongen.

Dagbladet er på plass i Molde og vil følge pressekonferansen kl. 11.30.

Kjell Jonevret og Uwe Rösler har ikke besvart henvendelsene fra Dagbladet.